Keukeninspiratie
Keukeninspiratie

4 tips styling open keuken

  • Inspiratie
  • 27 november 2019 - 08:44

Een open keuken is vaak ideaal in een kleinere woning of in een appartement, doordat u meer ruimte overhoudt dan wanneer de keuken afgesloten wordt door een muur. Daarnaast zorgt een open keuken voor gezelligheid. Wilt u nog meer ruimtelijk effect? Ga dan voor open kasten of wandplanken.
Maar hoe decoreert u zo’n open keuken eigenlijk? Wij geven u een aantal tips die u makkelijk toepast in uw interieur.

1.       Denk na over de achtergrond

Bij het plaatsen van een open keuken is het verstandig dat u van tevoren goed nadenkt over wat waar komt en hoe de achtergrond eruit komt te zien. Kiest u namelijk bijvoorbeeld voor stijlvolle wandplanken, dan is de muur achter de planken natuurlijk ook zichtbaar. Een bakstenen muur of een mooie tegelmuur komen hier dan goed tot hun recht.

2.     Decoreer met spullen die u al heeft

Bij het decoreren van uw open keuken denkt u misschien dat u nieuwe spullen moet aanschaffen, maar niets is minder waar. Gebruik het servies en groot bestek en plaats het op een speelse manier in een open kast of op een plank. Zorg er wel voor dat u niet alles symmetrisch en strak neerzet. Hou het juist oneven en speels.

3.     Opgeruimd staat netjes

Dit is één van de belangrijkste aandachtspuntjes bij een open keuken. Een open keuken loopt namelijk door naar een andere ruimte, waardoor u er ook automatisch meer en vaker zicht op hebt. En zeker als u wandplanken heeft, kan het nogal snel rommelig ogen. Daarnaast is het, voor een rustige uitstraling, ook verstandig om na te denken over de plek van bepaalde elementen zoals de vaatwasser, waardoor ze niet te veel in het zicht zijn.

4.     Voeg groen toe

Planten, planten en nog meer planten! Groen zorgt altijd voor extra sfeer en het toevoegen van planten is een makkelijke manier van decoreren. Zet bijvoorbeeld een hangplant op de hoek van een wandplank of ga voor een groepje cactussen.

Ook een open keuken?

Toe aan een nieuwe keuken? In de maand november krijgt u van ons keukenmontage cadeau! Laat u adviseren in één van onze vestigingen!