Keuken inspiratie
Keuken inspiratie

5 heerlijke paasbrunchrecepten

  • Inspiratie
  • 12 april 2019 - 16:22

Zeg eens eerlijk: had u ze stiekem al in huis? De chocolade paaseitjes kunnen dan wel al een tijdje in de schappen liggen, volgende week is het pas écht zover. Dat betekent nog één weekje om een brunch samen te stellen. Om u te voorzien van wat paasbrunch-inspiratie zetten wij een vijftal overheerlijke recepten op een rijtje!

1.     Gevulde avocado met zalm en ei uit de oven

Een super eenvoudig én origineel gerechtje voor tijdens de paasbrunch is de gevulde avocado uit de oven.

Dit heeft u nodig voor één persoon:

  • 1 avocado
  • 50 gram gerookte zalm
  • 2 kleine eieren
  • kiemen
  • snufje peper

Zo maakt u het:

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de avocado in de lengte doormidden en schep de pit er met een lepel uit. Hol beide kanten van de avocado nog iets verder uit en bewaar dit om er bijvoorbeeld nog een toastje mee te besmeren. Leg een plakje gerookte zalm in iedere helft en tik de eitjes er voorzichtig boven. Schuif beiden helften voor 15 minuten in de oven, top ze af met een snufje peper en gezonde kiemen en… smullen maar!

2.     Chocolade boekweit pannenkoekjes

Een paasbrunch kan natuurlijk niet zonder iets zoets. Met deze overheerlijke pannenkoeken pakt u écht uit.

Dit heeft u nodig voor 12 kleine pannenkoekjes:

  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gram boekweitmeel
  • 2 (gesplitste) eieren
  • 100 gram volle kwark
  • 100 gram mascarpone
  • 2 handjes bosbessen
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 tl kaneel
  • boter om in te bakken
  • optioneel wat honing

Zo maakt u het:

Zeef het boekweitmeel samen met de cacaopoeder, bakpoeder en kaneel boven een mengkom. Splits de eitjes en doe het eiwit in een vetvrije kom. Het eigeel voegt u bij het boekweitmengsel. Klop het eigeel met de amandelmelk door het boekweitmengsel en sla de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag. Zet het vuur halfhoog en verwarm boter in de pan. Het beslag schept u met een soeplepel in de pan. Als de pan groot genoeg is kunt u meerdere pannenkoekjes tegelijk bakken. Laat ze langzaam garen totdat ze lichtbruin kleuren en schep ze dan voorzichtig om.

Dan kan het stapelen beginnen. Meng de mascarpone samen met de kwark. En besmeer de pannenkoekjes hier een voor een mee in totdat u een grote stapel heeft. Top af met wat bosbessen en eventueel wat honing. Smakelijk!

3.     Paasbrood

Een paasbrunch is natuurlijk niet compleet zonder paasbrood. En wat is er nou leuker dan deze zelf bakken?

Dit heeft u nodig voor het deeg:

  • 250 gram patentbloem
  • 150 gram melk
  • 25 gram roomboter
  • 20 gram gist
  • 10 gram suiker
  • 6 gram zout
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil

En voor de vulling:

  • 300 gram rozijnen
  • 200 gram amandelspijs (gerold tot worstvorm)
  • 50 gram gedroogde abrikozen in stukjes
  • 25 gram geroosterde hazelnoten

Zo maakt u het:

Kneed de ingrediënten voor het deeg goed glad. Kneed daarna de vulling erdoorheen. Maak een bol van het deeg en laat deze 20 minuten rijzen. Na het rijzen slaat u het deeg plat en maakt u er een stokbroodvorm van. Laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen en zodra dat klaar is vormt u het deeg tot een brood en vouwt u de amandelspijs in.

Leg het brood op de bakplaat en laat nog eens 40 minuten rijzen onder een vochtige doek. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de stol voor 40 – 50 minuten. Tip: maak de stol éxtra feestelijk met wat poedersuiker!

4.     Doperwtensoepje met crème fraîche en munt

Een soepje doet het altijd goed. En als het dan ook nog een origineel én simpel soepje is slaat u de plank in ieder geval nooit mis!

Dit heeft u nodig:

  • 800 gram doperwten
  • 4 plakken ham
  • 1 prei
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 80 ml crème fraîche
  • 4 takjes munt

Zo maakt u het:

Snijd de prei doormidden en snijd in halve ringen. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de prei, voeg de doperwten toe en blus af met bouillon. Kook de groenten gaar en pureer de soep met de helft van de crème fraîche. Snijd de muntblaadjes fijn en de ham in reepjes. Garneer de soep met de ham, munt en crème fraîche et voilà! 

5.     Prosecco-frambozensmoothie

En last but not least: een feestelijk paasdrankje!

Dit heeft u nodig:

  • bevroren frambozen
  • jus d’orange
  • Prosecco
  • blaadjes verse munt
  • balsamicoazijn

Zo maakt u het:

Snijd de munt fijn. Doe de jus d’orange samen met de bevroren frambozen in de blender en blend tot een fijn sapje. Voeg wat balsamicoazijn naar smaak toe en serveer het sapje in een feestelijk glas. Schenk de Prosecco bij en garneer eventueel nog met wat munt. Proost!