#TastyFriday

Elke week een verrassend recept

#TastyFriday

Elke week een verrassend recept

Broodje hamburger gezond.

  • Inspiratie
  • 2 januari 2015 - 11:45

Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Doe ¾ van de olie met de knoflook en helft van de de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege. Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Leg de groenten in de rest van de rucolaolie en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.

Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.

Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de houmous. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk broodje een tartaartje en schep er 1 el salsa op. Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.

 

 

 

Bron: ah.nl