#TastyFriday

Elke week een verrassend recept

#TastyFriday

Elke week een verrassend recept

Schuimspookjes

  • Inspiratie
  • 31 oktober 2014 - 14:11

Verwarm de oven voor op 100 °C. Wrijf een ruime kom en de gardes van een mixer in met 1/2 citroen om deze te ontvetten. Splits de eieren. Er mag geen spoortje eidooier in het eiwit zitten. De eidooiers worden niet gebruikt.

Doe de eiwitten in de kom en klop met de mixer tot het eiwit is verdubbeld in volume en stijve pieken vormt.

Voeg lepel voor lepel de suiker toe. Voeg pas een nieuwe lepel suiker toe als de vorige helemaal is opgenomen door het eiwit. Voeg de maizena toe. Blijf mixen tot het eiwit glanst en pieken vormt.

Doe het eiwit in de spuitzak en bekleed een bakplaat met bakpapier. Houd de spuitzak loodrecht boven de bakplaat en spuit een hoopje eiwit op de plaat van 5 cm hoog en met een doorsnee van 4 cm. Bak de schuimspookjes ca. 2 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de spookjes 1 uur in de oven afkoelen. Open de ovendeur niet tussentijds, want dan kunnen de spookjes instorten. Teken met de chocoladeschrijfstiften oogjes op de spookjes.

 

 

 

bron: ah.nl