#TastyFriday

Elke week een verrassend recept

#TastyFriday

Elke week een verrassend recept

Kersttip: ossenhaas met jus

  • Inspiratie
  • 12 december 2014 - 12:07

Verhit de boter en olie in een braadpan. Leg de ossenhaas in de pan en bak rondom op hoog vuur in 5 min. bruin. Zet het vuur lager en bak ca. 12 min. of tot het vlees een kerntemperatuur van 50 °C heeft (rood). Voor rosé is dit 58-60 °C en voor doorbakken +65 °C. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Keer af en toe.

Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Schenk 50 ml water in de pan en laat 2 min. inkoken. Roer de aanbaksels los. Breng het vlees op smaak met peper en eventueel zout, snijd het in plakken en serveer met de jus.

Combinatietip: Lekker met citroenaardappelen uit de oven (kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande) en bimi.

 

 

Bron: ah.nl