Kookplaten

Koken, stomen, wokken of grillen: de perfecte maaltijd bereidt u natuurlijk op een kookplaat waar u gemakkelijk mee uit de voeten kunt. Met de nieuwste technische snufjes kunt u uw kookkunsten dan ook nóg verder ontwikkelen. Kookt u het liefste op traditioneel gas, kiest u voor inductie of gaat u uiteindelijk toch voor een elektrische kookplaat?

Gaskookplaten

Een van de meest populaire manieren van koken is nog steeds koken op gas. Omdat de aarde te snel opwarmt zullen de gas aansluitingen langzaam verdwijnen en is een gaskookplaat geen optie meer voor vele. Maar hobby,- en professionele koks zweren bij een gaskookplaat; Logisch omdat er vele voordelen aan het koken op gas zijn. U draait immers de warmte in enkele seconden van hoog naar laag, waardoor uw pannen snel warm of weer koud worden. Bakken, grillen, koken en wokken: het kan allemaal en elke denkbare pan is op een gaskookplaat te gebruiken. Een nadeel ten opzichte van de inductie- of elektrische kookplaat is dat het schoonmaken van de gaspitten net wat meer werk vereist. Bij gas onder glas kookplaten is dit al eenvoudiger omdat er een vlakke glasplaat onder de pitten geplaatst is. Grando heeft een ruim assortiment gaskookplaten, van modellen met grillplaat en wokbrander tot afzonderlijke pitten die kunnen worden gemonteerd in een vuurvast aanrecht. Wij laten u kiezen uit diverse merken zoals Bauknecht, Whirlpool, Siemens, AEG, Miele en nog veel meer. Daarnaast selecteert u zelf het aantal gewenste pitten en kiest u uit andere opties.

Inductiekookplaat

Wie van snel - maar wel van de nieuwste technieken- houdt, kiest voor koken op inductie. Uw pannen worden via magnetische spoelen in de kookplaat direct verhit. Bij koken op inductie verliest u bijna geen warmte, zuinig in gebruik dus! De snelheid waarmee u kookt draagt ook bij aan de besparing van energie; dit is gemiddeld twee keer zo snel dan dat een keramische kookplaat er over doet. De inductieplaat koelt na gebruik snel af, echter is deze direct na gebruik nog wel heet: let dus goed op met schoonmaken vlak na gebruik! Eenmaal afgekoeld maakt u de plaat in een handomdraai schoon. Een nadeel ten opzichte van koken op gas is dat u enkel pannen kunt gebruiken die geschikt zijn voor inductie. Wilt u genieten van technische snufjes in de keuken? De nieuwste inductie kookplaten zijn voorzien van de meest uiteenlopende functies zoals digitale timers, tiptoetsbediening, schoonmaakvergrendeling, warmte indicator en zelfs pauzetoetsen.

Keramische kookplaten

Koken zonder poespas? Dat doet u op een keramische kookplaat. Keramisch koken is koken op elektriciteit: onder de glasplaat bevinden zich hittespiralen die zorgen voor opwarming. Ten opzichte van gas, maar ook vergeleken met inductie, kan het opwarmen en afkoelen van de plaat een poosje duren. Waar u een gaspit eenvoudig lager zet wanneer een gerecht te hard gaat, gaat dat bij een keramische kookplaat niet omdat deze simpelweg niet snel genoeg afkoelt. De pan eenvoudig over de glasplaat verschuiven kan uiteraard wel. Het grootste voordeel: eenmaal afgekoeld maakt u de plaat met minimale inspanning schoon.

Kookplaat met afzuiging

Houdt u als thuiskok van de allernieuwste snufjes? Dan is dit iets voor u: een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. De naam zegt het eigenlijk al. Een afzuigkap, verwerkt in het aanrecht. Een onopvallend filter tussen de kookpitten maakt een hangende afzuigkap overbodig. Dit zogenaamde kookveldafzuigsysteem werkt volgens een eenvoudig principe: kookdamp wordt vier keer zo snel afgezogen dan als het kan opstijgen. U kunt kiezen tussen twee modellen. Het ene wordt vlak in het werkblad ingebouwd zoals bij een Bora kookplaatafzuiging, het andere komt enkel tevoorschijn wanneer u op een knop drukt. Ideaal voor de open keuken, een kleine keukenruimte of een kookeiland! Toch liever een hangende afzuigkap of inbouwunit? Ook dat is uiteraard mogelijk.

BENIEUWD WELKE KOOKPLAAT HET BESTE BIJ U PAST?

Maak een afspraak! Bij Grando kunt u kiezen uit een veelzijdig assortiment met (inbouw) keukenapparatuur. De ondernemers en de adviseurs vertellen u graag meer over alle verschillende opties die er mogelijk zijn en laten u het gebruik ervan ervaren.

Ik ben op zoek naar *
Wat voor afspraak wenst u? *

Let op!
Wij controleren z.s.m. of uw voorkeursdatum beschikbaar is. U wordt gebeld voor het vastleggen van een definitieve afspraak.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.