3× een wandrek of opbergplank in uw keuken

Het is gebruikelijk om keukengerei op te bergen in afgesloten kastjes of lades, maar er zijn ook alternatieven. Heeft u er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht om een paar open planken op te hangen? Wellicht denkt u dat dit rommelig staat, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. De juiste planken kunnen een gevoel van ruimte geven en een stijlvolle aankleding van uw keuken zijn. Het is ook een goede optie als u veilig wil spelen met design, of als u geld wil besparen. Planken zijn een goedkopere optie dan gesloten keukenkastjes, simpelweg omdat er minder materiaal- en productiekosten mee gemoeid gaan. Misschien wel iets voor bij u in de keuken? We hebben drie totaal verschillende stijlen wandrekken en opbergplanken onder elkaar gezet ter inspiratie.

Hout & rustiek

Voor de wat minder strakgetrokken keukens kunt u bijvoorbeeld kiezen voor houten planken. Deze planken zijn wat dikker en daarom duidelijk aanwezig, dit draagt bij aan een rustieke look-and-feel. Elke plank heeft een uniek patroon, wat uw egale keuken wat levendiger maakt. De kleur van het hout creëert een warme sfeer in uw keuken. Waarom zou een keuken bovendien niet een beetje gezellig mogen zijn? Het materiaal maakt ook dat uw keuken natuurlijk oogt. Kleed de planken aan met wat planten voor een nog natuurlijkere look. Vergeet niet een paar kookboeken ernaast te leggen. In combinatie met het hout en de planten maakt u de keuken zo een bron van gezelligheid.

Modern & mindful

Past het rustieke hout niet bij u en uw keuken, dan is er gelukkig ook nog een tweede smaakvolle optie: modern en mindful. Als u voornamelijk witte muren heeft, kunt u hier witte planken ophangen. Het wit op wit maakt dat de planken minder opvallen en opgenomen worden in het geheel van de keuken. Daarbij draagt het bij aan de lichte energieke sfeer van uw keuken. Voor een wat modernere en meer speelse look kunt u de planken asymmetrisch ophangen.

Maar, hoe houdt of maakt u dit design nu mindful? Net als bij de houten planken kunt u planten of bloemen toevoegen. Of door ontbijtgranen of verschillende pastasoorten in glazen potten op de planken te plaatsen, creëert u orde in de keuken. Het is ook belangrijk dat u deze planken niet helemaal vol zet; houd het simpel en overzichtelijk.

Natuurlijk zit mindfulness niet slechts in het visuele, maar kan geur ook veel invloed hebben op uw gemoedstoestand. Zet daarom een geurkaars of -stokjes in uw keuken voor meer rust en mindfulness.

Metaalachtig & elegant

Tot slot is er nog een derde stijl opbergplank om toe te voegen aan uw keukendesign: metaalachtig en elegant. Anders dan de eerste twee typen planken lijkt dit design meer op een deurloos kastje. De keuze voor metaal zorgt voor een strakke en glamoureuze look. Dit is vooral geschikt voor de wat luxere keukens. In tegenstelling tot de eerste twee designs kunt u beter alleen wat pannen en borden op deze planken plaatsen. De combinatie met planten doet afbreuk aan het gedurfde scherpe design. De keuze voor een metaalsoort werkt goed bij donkere keukens en kan een warm gevoel geven met het juiste kleurenpalet. Een elegante en moderne optie voor uw keuken.

Planken van de bovenste plank

Zoals hierboven te zien, lopen de mogelijkheden voor opbergplanken of wandrekken enorm uiteen. Een plank functioneert niet alleen als een plaats om een extra aantal keukenartikelen op kwijt te kunnen, het biedt ook een plaats voor accessoires en voegt iets toe aan uw keukendesign. Met een doordachte keuze voor het plankje dat bij u past, kunt u uw keuken een rustieke, moderne of elegante look-and-feel bezorgen. Of misschien hebben we de plank volledig misgeslagen, en kijkt u toch liever even verder. 

U kunt altijd terecht in één van de showrooms voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Genieten vanaf het begin,

dat is waar wij voor staan.

 Al sinds 1965 ontzorgen wij u van A tot Z bij het verwezenlijken van uw keuken- en badkamerdromen. Van ontwerp tot montage wordt u ondersteund door één van onze ondernemers of adviseurs: van het bepalen van de stijl die bij u past, tot de juiste indeling en installatie. Ook passen wij uw wensen aan op uw gezin, zodat de ruimte naadloos past bij uw dagelijkse leven.

Kortom, bij Grando is alles mogelijk. Laat u daarom verwonderen door het aanbod keukens en badkamers

 

Bezoek een showroom  Maak een afspraak