Een regendouche: waar moet u op letten?

Twijfelt u over de aanschaf van een regendouche, zo’n grote douchekop waardoor het lijkt alsof u onder een warme waterval staat? Hieronder leest u de voordelen en vertellen we waar u op moet letten.

De voordelen van een regendouche

  • Allereerst is een regendouche enorm ontspannend, heerlijk na een stressvolle dag. Het gevoel van een warme regenbui over u heen verlicht stress meteen.
  • De douchekop hangt altijd goed, u hoeft ‘m nooit in hoogte te verstellen.
  • Aan de regendouche zelf zit geen slang die in de weg hangt.
  • Een regendouche is stijlvol. Het geeft de badkamer meteen een luxe uitstraling.

Maar waar moet u op letten?

Laag plafond

Heeft u een laag plafond in de badkamer? Dan is een regendouche niet altijd de moeite waard. Er wordt namelijk geadviseerd om het water eerst 30 centimeter te laten vallen voordat het u raakt. En als de regendouche niet is ingebouwd in het plafond, dan zit er ook nog een stang tussen waardoor de douche lager hangt. Bekijk dus van tevoren of er genoeg ruimte is voor het plaatsen van een regendouche.

Hoger waterverbruik

Een regendouche verbruikt meer water dan een standaard douche. Een standaard douche verbruikt ongeveer 11 liter per minuut, terwijl een regendouche meer dan 2 keer zoveel verbruikt. Maar niet getreurd, er zijn regendouches op de markt waarbij het water met lucht wordt gecombineerd voor het uit de douche komt. Hierdoor wordt er minder water gebruikt.

Een verouderde ketel

Hoe groter de douchekop, hoe meer water deze nodig heeft om op volle kracht te sproeien. Gaat uw ketel al wat jaren mee? Belangrijk om even te kijken of uw warmwaterproductie geschikt is voor een regendouche. Is dit niet het geval? Dan zijn er oplossingen zoals een boiler, geiser of een ketel met meer vermogen.

De ideale regendouche voor u

Er is natuurlijk niet maar één soort regendouche. Genoeg keuzes om te maken! Wilt u een inbouwsysteem of een opbouwsysteem? Hoeveel diameter moet de douchekop zijn? Voor welke straalsoort gaat u? En dan zijn er nog de extra luxe opties, zoals antikalksysteem, waterspaarstand of een koele behuizing.

Belangrijk is dus dat u van tevoren genoeg onderzoek doet. Bent u al overtuigd? Wilt u meer weten over onze badkamercollectie? Of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden in uw nieuwe keuken? Laat u dan adviseren in één van onze vestigingen of bezoek onze Pinterest-pagina!