Het BORA principe
Het BORA principe

BORA Kookplaatafzuiging

  • 10 augustus 2018 - 11:32

Een afzuigkap in je keuken is vaak niet het allermooiste element wat je wilt zien. Toch kan je niet zonder afzuiging in je keuken. Bora heeft hier een ideale oplossing voor bedacht om het koken én de afzuiging samen te voegen; Kookdampen hebben geen schijn van kans met een Bora kookplaat afzuiging.

Iets wat iedereen bij natuurkunde lessen nog wel heeft onthouden, is dat warme lucht opstijgt. Waarom zou dit afzuigsysteem dan werken? Dit functioneert ook door een natuurkundig principe: Om zo goed af te zuigen net als een conventionele afzuigkap, moet een blad afzuiging harder werken. De motoren van Bora zijn veel krachtiger dan die van reguliere afzuigsystemen. De dwarsstroming  is daardoor groter dan de stijgingssnelheid van de dampen. Het is niet voor niets dat Bora een garantie geeft van 100% clean rate op hoofdhoogte. 

De voordelen van het Bora principe

 

 

Schone lucht; doordat geuren en vetdeeltjes direct uit het kookgerei worden gehaald, heeft het niet de kans om zich te gaan verspreiden in de ruimte. Het is alsof je kookt in de frisse lucht.

Stilte; alledaagse afzuigkappen zorgen voor een hinderlijk geluidniveau ( á 70dB(A) ) op hoofdhoogte. Doordat een Bora op een lager niveau zit én een verfijnde techniek voor de motoren hanteert, is het geluid aanzienlijk minder.

Design vrijheid; je hoeft geen belemmeringen meer te ondervinden in het ontwerp van je droomkeuken. Waar je eerder de beperkingen zag door een grote kap die geplaatst moest worden, ben je nu zo vrij om te koken waar je maar wilt. Onder een schuine kap of een venster? Geen probleem! Een mooie doorkijk creëren vanuit je keuken naar je woonkamer én het kookgedeelte op je eiland plaatsen? Dit is mogelijk; Jij bepaald de regels. Je kan ook kiezen tussen een luchtafvoer,- of een recirculatie systeem; passend voor alle soorten woningen.

Eenvoudig te reinigen; het reinigen van een conventionele afzuigkap is een tijdrovende klus. De drie bewegende onderdelen van een Bora zijn gemakkelijk te demonteren en kan in de vaatwasser geplaatst worden om het te reinigen.

Functioneel en duurzaam; om de functionaliteit en duurzaamheid te kunnen garanderen, is er gekozen voor compromisloze materialen zoals zuiver roestvrij staal en glas keramiek zonder zware metalen. Dit in combinatie met het minimalistisch design, zorgt voor een oogstrelend resultaat.

NEW Bora Pure

Het personaliseerbare systeem staat voor puristische, strak en minimalistisch design. Door de instroomsproeier te vervangen met een nieuw exemplaar in een andere kleur, geef je je keuken een nieuw kleurtje. En dit doe je slecht in enkele seconden én je hebt keuze uit 5 trendy kleuren. Maar je kunt ook gewoon gaan voor zwart natuurlijk!

 

De Bora Pure is niet alleen indrukweekend door zijn  look, maar ook door zijn gebruiksgemak en functionaliteit. Zo wordt het vermogen automatische aangepast aan het kookgedrag, maar kan je het natuurlijk handmatig nog steeds aanpassen. Het nieuw ontwikkelde sControl bediening heeft een intuïtieve verticale touch-slider; met één touch krijgt u toegang tot alle belangrijke bedieningsfuncties.

 

Een stille motor zorgt dat je elk prutteltje en sisje hoort en je daarom volledig op het gerecht kunt richten. Alle onderdelen die met de ook dampen in aanraking komen, zijn gemakkelijk te verwijderen en mogen zo de vaatwasser in. Mocht het koken een keer mis gaan? De geïntegreerde opvangbak vangt zowel vaste stoffen als vloeistoffen veilig op.

 

New: Classic 2.0

Grenzeloze kookvrijheid in je keuken met de Bora Classic 2.0. Door de ruime keuze aan krachtige kookvelden kan je eindeloos combineren tot het perfecte Bora systeem. Door goed te kijken naar de Classic hebben ze een aantal punten vebeterd in de 2.0 serie. De Intuïtieve sControl+ zorgt voor een unieke bediening doormiddel van licht contact om alle essentiële functies te besturen. Door de bediening centraal te plaatsen krijg je meer kookoppervlakte bij de 2.0 dan bij de orginele Classic. Ook hebben ze goed gekeken naar de afzuiging; deze is nu automatisch geregeld en wordt continu bijgesteld aan de hand van uw kookgedrag op dat moment. Door de brede instroomopening worden kookdampen eenvoudig verwijderd. U plaatst de onderdelen gewoon in de vaatwasmachine waar ze heel weinig plaats innemen. Er zijn vele combinaties mogelijk in de 2.0 reeks zorgend voor maximale flexibiliteit voor de individuele keuken.

De Classic 2.0 is leverbaar vanaf 27 mei 2019 maar vanaf begin mei al te bewoneren in een aantal showrooms.

BORA Professional 2.0

De modulaire kookvelden én het eigentijdse design zorgen voor eindeloze flexibiliteit. Niet voor niets heeft de jury van Red Dot Awards de professional 2.0 al voor de lancering uitgeroepen tot het beste systeem van 2017. Maximale gebruiksgemak wordt verkregen doordat de kookvelden en de kookveldafzuiging met elkaar communiceren. De slimme bedieningsknoppen die zijn geïntegreerd in het frontoppervlak maken het regelen van de verschillende functieprogramma’s tot het regelen van de temperatuur een eitje. Door een minimale inbouwhoogte van 199 mm kan het systeem nu ook ingebouwd worden in zwevende werkbladen.

 

 

BORA Basic

Deze schoonheid onderscheidt zich van de andere Bora series doordat het kookveld en afzuiging in één compacte module is verwerkt. Hierdoor is het niet mogelijk om bijvoorbeeld te koken op gas of gebruik te maken van de Tepanplaat, wat wel te kiezen is als losse module in de Classic en Professional 2.0 serie. Alleen koken op inductie is hierdoor mogelijk in dit perfecte instapmodel. Het design is simpel én oogstrelend door de 4 grote kookzones en de afzuiging in het midden van het systeem, verkrijgbaar in RVS en in All Black. Dit model is gemakkelijk in te bouwen én te bedienen via een intuïtieve touchbediening direct op het kookveld.

 

Bora beleven

Zit je ook niet te wachten op een groot systeem boven je kookplaat dat je zicht belemmerd, ruimte inneemt en bovendien onnodig lawaai maakt? In de Grando showrooms kan je het Bora systeem met eigen ogen ervaren en de mogelijkheden bespreken. Wist je dat er verschillende varianten beschikbaar zijn, passend voor elk budget en naar ieders z’n voorkeur? Bekijk hierboven alvast de verschillende systemen of laat je informeren in één van onze showrooms.