Deze website maakt gebruik van cookies. Als u verder navigeert gaat u automatisch akkoord met de cookies.

Wij gebruiken cookies om het gebruiksgemak voor onze bezoekers te verhogen en een gepersonaliseerd ervaring te bieden aan elke gebruiker. Door middel van cookies onthouden we uw voorkeuren en meten we gebruikersinteractie. Een cookie kan geen persoonlijke informatie bevatten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres, zodoende kunnen cookies dus niet gebruikt worden voor ongevraagde telemarketing of e-mail nieuwsbrieven.

x SluitenOk
Keukeninspiratie
Keukeninspiratie

Op en top zomer; Watermeloen recepten.

  • Inspiratie
  • 3 augustus 2018 - 09:15

Wat geeft er nou meer een zomer gevoel dan het eten van watermeloen in de zon. Én een watermeloen is een geweldige dorstlesser! Perfect met deze tropische temperaturen. Wel altijd een geklieder het eten van dit bakbeest, maar je kan er veel heerlijke recepten mee maken die je meteen kunt uitproberen in je keuken.

Watermeloen met feta en basilicum

Ingrediënten

  • Watermeloen
  • Feta
  • Basilicum blaadjes
  • Peper en zout
  • Citroensap

Feta, basilicum en watermeloen is een overheerlijke combinatie. Snijd een watermeloen in plakken van +/- 3 centimeter en daarna in partjes zoals een pizzapunt. Verkruimel wat feta en scheur wat basilicumblaadjes in stukjes. Verspreid dit over de puntjes. Sprenkel hier wat citroensap over en bestrooi met een beetje peper en zout. Bon appétit! Een heerlijk gerecht voor bij de BBQ of lekker als tussendoortje.

Watermeloen-aarbei ijsjes

Ingrediënten ( 4-6 ijsjes )

  • 200 gram watermeloen schoongemaakt in kleine stukjes
  • 200 gram aardbeien schoongemaakt
  • Limoensap
  • 3 eetlepels honing
  • Fijnmazige zeef
  • IJs vormpjes

Pureer de stukjes watermeloen en aardbei in een staafmixer. Voeg hier wat limoensap en de 3 eetlepels honing bij. Meng dit goed door elkaar en haal het door een zeef zodat de pitjes van de aardbeien niet in het mengel komt. Giet het in de vormpjes en plaats het in de diepvries voor minimaal 3 uur. Daarna smullen van een verfrissend ( en gezond ) ijsje!

Salade met watermeloen, sinaasappel én grove mosterd

Ingrediënten ( 2 personen )

  • 1/4 watermeloen schoongemaakt in kleine stukjes
  • 100 gram veldsla
  • 2 sinaasappelen schoongemaakt in kleine stukjes
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Paar blaadjes munt

Pak een grote schaal en leg hier de veldsla in. Voeg de stukjes watermeloen en sinaasappel toe. ( zonder pitjes!) Meng de dressing van limoensap, mosterd en olijfolie in een kom met een beetje peper in zout. Giet dit gelijkmatig over de veldsla, watermeloen en sinaasappel. Strooi de munt blaadjes over de salade en tast toe!