Deze website maakt gebruik van cookies. Als u verder navigeert gaat u automatisch akkoord met de cookies.

Wij gebruiken cookies om het gebruiksgemak voor onze bezoekers te verhogen en een gepersonaliseerd ervaring te bieden aan elke gebruiker. Door middel van cookies onthouden we uw voorkeuren en meten we gebruikersinteractie. Een cookie kan geen persoonlijke informatie bevatten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres, zodoende kunnen cookies dus niet gebruikt worden voor ongevraagde telemarketing of e-mail nieuwsbrieven.

x SluitenOk

Partytoppers! De lekkerste recepten voor feestjes

  • Inspiratie
  • 30 november 2018 - 11:58

Er is weer een jaar voorbij gevlogen en de feestdagen staan voor de deur. Tijd om de dagelijkse dingen even achter u te laten en te genieten met vrienden en familie. Vindt het feest dit jaar in uw keuken plaats? Met deze 4 makkelijke feestrecepten verrast u uw gasten tot in de kleine uurtjes met heerlijke hapjes. Kies uw favoriete gerecht uit, of maak ze allemaal en stel uw eigen borrelplank samen.

Pestotwisters

Deze 10 bladerdeegstengels met pesto met maar 4 ingrediënten draait u snel in elkaar voordat het feestje begint.

Dit heeft u nodig:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram groene pesto (uit een potje of vers)
  • Een handje Parmezaanse kaas
  • 1 ei

Zo maakt u het:

Bekleed de bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Plak 2 velletjes bladerdeeg aan elkaar zodat er een langere plak ontstaat. Besmeer de bladerdeegplak met een dun laagje pesto en bestrooi met een beetje Parmezaanse kaas. Plak 2 andere vellen bladerdeeg aan elkaar een leg deze erop. Snijd het geheel over de lange kant in 4 strookjes. Draai de strookjes op zodat er een twist ontstaat en leg de pestostengels op de bakplaat. Ga door totdat alle ingrediënten gebruikt zijn. Besmeer de pestotwisters met wat losgeklopt ei en bak ze in 15-20 minuten bruin en knapperig in de oven.

Zalmblini’s

Deze feestelijke blini’s met zalm, zure room, dille en citroen zijn favoriet op elk feestje. Want wie wordt er nou niet blij van minipannenkoekjes?

Dit heeft u nodig:

  • 225 gram bloem
  • 3 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 250 milliliter koude melk
  • Een snuf zout
  • 4 eetlepels fijngehakte verse dille
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • Versgemalen peper
  • Olie
  • 150-175 gram gerookte zalm
  • Zure room
  • Een paar dilletakjes om te garneren

Zo maakt u het:

Doe de bloem, het bakpoeder, de melk, de eieren, het zout en de peper in een kom. Klop er met een garde een egaal beslag van. Dek de kom af met huishoudfolie en laat 20 minuten rusten in de koelkast. Haal het beslag uit de koelkast en roer de verse kruiden en het citroenrasp erdoorheen. Verwarm een beetje olie in een grote, zware koekenpan. Schep met een eetlepel het beslag in de pan totdat de pan bedekt is met minipannenkoekjes. Bak nu op een middelgroot vuur de blini totdat er belletjes in het deeg ontstaan. Nu kun je de blini’s omdraaien en de andere kant goudbruin bakken. Leg de blini’s op een schaal en drapeer op elke blini een plakje gerookte zalm. Schep met een klein lepeltje op elk plakje zalm een beetje zure room en maak af met een takje dille.

Pizzadip

Pizza is altijd goed, maar misschien niet zo origineel. Dat kan anders! Wat dacht u van deze verrassende pizzadip?

Dit heeft u nodig:

  • 100 gram roomkaas
  • Een handje geraspte mozzarella
  • Een snufje Italiaanse kruiden
  • 125 gram zure room
  • 250 milliliter tomatensaus
  • Een paar plakjes salami
  • ¼ paprika
  • Peper en zout
  • Stokbrood

Zo maakt u het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de roomkaas met de zure room en verdeel over de bodem van een ovenbestendig schaaltje. Meng de tomatensaus met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Verdeel dit over het roomkaasmengsel. Snijd de paprika in kleine blokjes en verdeel samen met de plakjes worst en mozzarella over de tomatensaus. Zet het schaaltje 20 minuten in de oven en serveer met brood.

Gevuld stokbrood

Dit gevuld stokbrood is makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker.

Dit heb je nodig:

  • 1 stokbrood
  • 275 gram brie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel oregano
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • Een snufje chilivlokken
  • Versgemalen peper en zeezout

Zo maakt u het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk de olijfolie in een kom en roer er de knoflook, de oregano, de chilivlokken en het peper en zout doorheen. Sprenkel een heel klein beetje water over het stokbrood en wrijf het in. Snijd het stokbrood over de lengte diep in, maar zorg ervoor dat de onderkant heel blijft. Smeer de binnenkant van het stokbrood in met het oliemengsel. Snijd de kaas in dikke plakken en vul de open ruimte op. Bak het stokbrood ongeveer 8 minuten in de oven en serveer in grove plakken.

Klaar voor meer kookplezier?

Bekijk meer recepten op ons recepten Pinterest-bord. Kan uw keuken wel wat extra sfeer gebruiken? Laat u adviseren door onze keukenspecialisten in één van onze vestigingen. Of doe inspiratie op van ons keuken musthaves Pinterest-bord.