Peakz Padel Rekre Sport 1

Het Peakz Padel Rekre Sport Eredivisie team heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Na een drukke winter vol trainingen en wedstrijden, staat het team klaar om te strijden voor de kampioenstitel in de Cupra Eredivisie competitie zomer 2024. Worden zij weer landskampioen?

Kom het team aanmoedigen!

De padel Eredivisie is weer begonnen! Dit jaar gaan we niet alleen met de heren strijden voor het kampioenschap, maar ook voor het eerst met een damesteam. Kom jij Peakz Padel aanmoedigen tijdens de eredivisie?

Leer de spelers kennen!

We willen je graag aan de padelspelers van het Peakz Padel eredivisie team voorstellen. We hebben hun een aantal vragen gesteld, zodat je ze beter kunt leren kennen.

Bram Meijer

In 2010 nam Bram Meijer voor het eerst een padelracket in handen, maar pas na zes jaar begon hij ernstig te padellen en werd hij uiteindelijk fulltime padeller in 2018. Na anderhalf jaar trainen en wonen in het zonovergoten Bilbao, Spanje, kon hij zichzelf vijf jaar achter elkaar Nederlands kampioen padel noemen. Met het Nederlands padel team vertegenwoordigt hij Nederland in wereldwijde wedstrijden; voor de Padel Cupra Eredivisie zomer 2022 vloog hij terug van zijn tour en won hij de titel.

Om een padelpro te worden moet men hard werken en een sterk mentaal karakter hebben. Er wordt veel opgeofferd, maar het resultaat is het waard; padellen op adembenemende plekken over de hele wereld. Bram traint minstens twee tot drie keer per dag en vervangt zijn padel schoenen om de tien maanden. Na een intensieve training kan hij moeilijk stilzitten, maar meestal belandt hij op de bank met een aflevering van Suits.

“Ik heb wel een aantal rituelen die ik doe tijdens de wedstrijd. Als je me ziet spelen zul je ze herkennen.”

Sten Richters

Sten Richters staat bekend als een van de jongere spelers in het Nederlandse padelteam, en is beroemd om zijn formidabele sprongsmashes. Hij begon in 2018 met padel spelen tijdens een vakantie in Spanje en wist toen al dat hij er volledig voor wilde gaan. In 2022 trainde hij een half jaar bij de M3 Padel Academy, een van de beste padel scholen ter wereld.

Sten bereidt zich altijd zorgvuldig voor op belangrijke padelwedstrijden. Vroeg naar bed gaan, een goed ontbijt, een uitgebreide warming-up, en muziek aan zetten om niet gestoord te worden. Nadat hij helemaal klaar is voor de wedstrijd, is de uitdaging voor Sten om tegenstanders te zoeken die elke bal terugspelen. Hij lost dit op door geduldig af te wachten en het juiste moment te zoeken om het punt te scoren. Na het padellen kijkt Sten het liefst een aflevering van Prison Break op de bank.

“Ik heb mijn racket altijd op dezelfde manier vast en sla mijn forehand altijd met dezelfde kant van het racket.”

Uriël Maarsen

Uriël Maarsen raakte in 2006 voor het eerst geïnteresseerd in het spel padel. Inmiddels is hij Nederlands kampioen, en reist hij de hele wereld over om zich te meten met andere top-spelers. Om nog beter te worden verbleef hij anderhalf jaar in Bilbao. De inspanningen hebben zich uitbetaald, want Uriël en Bram Meijer mogen in september 2022 meedoen op het hoogste niveau bij de World Padel Tour in Amsterdam.

Elke dag speelt Uriël padel; hij verslijt zo wel 12 padelrackets in een jaar! Hij houdt van het spelletje en ziet het als een voorrecht om met padel bezig te mogen zijn. Zijn favoriete slag is de smash; hij speelt deze aanvallend vanaf de linkerhelft van het veld. Naast padel vindt Uriël het leuk om te duiken, naar het theater te gaan of een avondje uit eten.

"Je wordt goed in padel als je jezelf andere vormen van bewegen eigen maakt.”

Jorrit Notenboom

Jorrit Notenboom is een van de jongste toptalenten in de padelwereld van Nederland. Hij begon zijn padelloopbaan in 2016 en steeg drie jaar later naar de top door het winnen van het NK padel under 18. Op dat moment wist Jorrit dat hij een prof padeller wilde worden. In 2022 heeft hij hard getraind bij de M3 Padel Academy in Madrid samen met Sten Richters. Terug in Nederland, behaalde hij samen met zijn Peakz Padel team de Cupra Eredivisie zomer 2022 titel. Jorrit speelt vanaf de rechterkant en heeft een goede kennis van de glaswanden. Door hard te trainen en zich voor te bereiden, heeft hij een hoog niveau bereikt.

Jorrit is van tevoren altijd goed voorbereid als hij aankomt bij een wedstrijd. Eerst neemt hij de omgeving goed door en begint dan met stretchen. Naast padellen, is Jorrit fan van skiën, sport gerelateerde series zoals The Last Dance, maar ook van zijn huisdieren. Na een pittige training komt hij graag thuis bij zijn katten, Poema en Pluis, en zijn hond, Evi.

“De meest irritante tegenstanders vind ik twee lange tennisspelers. Dit soort tegenstanders zijn moeilijker om overheen te lobben.”

Bart van Opstal

Bart Opstal heeft het padel vliegensvlug onder de knie gekregen. In 2019 pakte hij pas voor het eerst een racket op, maar in 2020 stond hij al in de hoofdklasse. Een jaar later werd hij al kampioen in de Cupra Eredivisie. De belangrijkste sleutel tot zijn succes is volgens Bart het plezier dat hij in het spel beleeft.

Hij traint hard om zich voor te bereiden op de wedstrijden, maar ook yoga helpt hem om zijn fysieke gesteldheid te verbeteren. Na een zware training eindigt hij met een aflevering van Prison Break en zijn kat Zorro op de bank. Naast padellen is Bart ook fan van het tokkenspel, gaat hij graag op wintersport of maakt hij mooie reizen naar Azië.

“Als je prof wil worden, zorg dan dat je plezier in het spel houdt. Dan bereik je het meest en groei je het best.”

Robin Sietsma

In 2016 is Robin Sietsma verliefd geworden op padel, waarna hij een plekje in het Nederlandse padelteam kreeg. Sindsdien heeft hij deelgenomen aan de World Padel Tour, alsook aan het EK van 2019 in Lissabon en het EK van 2021 in Marbella. Daarnaast is hij gestart met zijn eigen padelleschool in Nederland. Voordat hij een wedstrijd begint wikkelt hij altijd even een nieuw gripje rond zijn padelracket. Ook luistert hij vaak naar muziek om wat extra adrenaline te krijgen.

Robin speelt tot wel 16 uur per week padel en probeert zich steeds verder te verbeteren door veel te lezen en filmpjes te bekijken.

“Kijk heel veel wedstrijden. Daar leer je heel veel van.”