Wijnklimaatkasten

De juiste drinktemperatuur van wijn is cruciaal om het aroma en de smaak van wijn optimaal tot zijn recht te laten komen. Natuurlijk begint het bij de fles wijn die u aanschaft, maar om ervoor te zorgen dat deze van dezelfde kwaliteit is als toen u ‘m kocht, doet u er goed aan om hem te bewaren in een wijnklimaatkast.

Het is feitelijk niet meer dan een luxe koelkast maar dan een met verschillende temperatuurzones waarin het bovenin warmer is dan onderin. Ook zijn er klimaatkasten met afzonderlijk in te stellen zones. Eén ding doen ze allemaal: zorgen voor het handhaven van de ingestelde temperatuur zodat u uw wijn onder de meest ideale omstandigheden kunt drinken.Doordat wijn in een glas, zeker als het buiten warm is, snel opwarmt, doet u er goed aan om de wijn zo’n 1°C koeler te bewaren.

Wijnklimaatkasten zijn verkrijgbaar van klein tot groot. Net waar u behoefte aan heeft en wat in de indeling van uw keuken het beste uitkomt. Als u de ruimte heeft, kunt u bijvoorbeeld gaan voor een wijnklimaatkast met meerdere zones, waarbij u één zone creëert voor het bewaren van uw wijnen op serveertemperatuur en een aparte zone voor uw wijnen op bewaartemperatuur.

Uw wijn op de juiste drinktemperatuur?

Maak een afspraak! Bij Grando kunt u kiezen uit een veelzijdig assortiment met (inbouw) keukenapparatuur. De ondernemers en de adviseurs vertellen u graag meer over alle verschillende opties die er mogelijk zijn en laten u het gebruik ervan ervaren.