3 tips voor de ideale badkamer

Op zoek naar tips voor de ideale badkamer? Lees dan onze blog. Grando helpt u verder met het inrichten van uw badkamer.

Van een badkamer, naar dé badkamer

Het renoveren van uw badkamer is een leuk en vooral ook spannend project. U kunt uw badkamer aanpassen naar al uw wensen en ideeën. Maar hoe zorgt u er daadwerkelijk voor dat aan het einde van de streep het idee van uw ideale badkamer realiteit is geworden? Een goede voorbereiding kan uitkomst bieden. Maar waar moet u op letten bij het indelen van uw badkamer? En hoe kunt u functionaliteit combineren met een mooi design? Grando helpt u graag verder met de belangrijkste tips. Benieuwd hoe u de ideale badkamer creëert in uw eigen huis? Lees dan snel verder.

Maak een wensenlijstje

Uw badkamer is een plek in huis waar u tot rust komt. Een plek waar u in de ochtend rustig wakker wordt met een verfrissende douche en u zich in de avond klaar maakt voor de nachtrust. Gevechten om de kraan of rondslingerende handdoeken zijn dus niet gewenst. Om die reden is het op voorhand opstellen van een wensenlijstje aan te raden wanneer u uw badkamer wilt renoveren. Wilt u bijvoorbeeld het liefst een enkele wastafel voor uw eigen gebruik? Of wenst u liever een dubbele wastafel om opstoppingen te voorkomen? En hoeveel opbergruimte is er nodig in uw badkamer? Heeft u genoeg ruimte om al uw spullen (en die van uw gezin) netjes op te bergen en uw badkamer overzichtelijk te houden? Stel voordat u begint aan de renovatie een wensenlijstje op, zodat u van tevoren weet waar u behoefte aan heeft en u dit ook kunt intekenen in uw plannen.

Een wandje meer of minder

Het gebruik van scheidingswanden in uw badkamer kan naast privacy ook functionaliteiten bieden. Het is een manier om meer uit de oppervlakte van uw badkamer te halen en uw badkamer efficiënt in te delen. U kunt uw scheidingswanden bijvoorbeeld gebruiken om een douche af te schermen. Maar ook om aan de andere kant van de wand een kast of wastafel op te hangen. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw badkamer meerdere opties heeft om meubels op te hangen om daarmee het gevoel van ruimte te creëren. Een wandje meer of minder kan dus net het verschil maken!

Maak ruimte voor… nog meer ruimte!

Uw badkamer hoeft niet groot te zijn om toch het gevoel van ruimte te creëren. U hoeft alleen een aantal slimme keuzes te maken. Houd bijvoorbeeld de vloer vrij door meubels te laten zweven. Hierdoor lijkt de oppervlakte groter en heeft u eventueel ook extra ruimte om spullen op te bergen. Ook kunt u spelen met verschillende elementen, zoals licht en tegels om de ruimte optisch groter te laten lijken. Voeg hier een vleugje van uw eigen smaak aan toe en... voila! Uw badkamer is zowel functioneel als stijlvol.

Hulp nodig?

We adviseren u graag over het inrichten van uw ideale badkamer. Graag helpen we u dan ook verder met de nieuwste trends en handige tips. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.