3x inspiratie voor een milieubewuste badkamer

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij. En een nieuw jaar, betekent nieuwe trends. Het komende jaar zal meer dan ook in het teken staan van milieubewuste ontwikkelingen. Groene en milieuvriendelijke woonhuizen zullen steeds vaker hun plekje vinden. Om u alvast klaar te stomen voor het komende jaar, inspireren we u graag met milieubewuste trends voor de badkamer voor het nieuwe jaar. Lees hier meer.

De groene douche

Het is misschien een open deur, maar het minderen van uw waterverbruik draagt bij aan het verbeteren van het milieu. En als op één plek in uw huis water centraal staat, dan is het wel de badkamer. Korter douchen is een welbekende tip, maar soms lastig vol te houden. Waarom zou u dus niet de hulp inschakelen van een technisch snufje? Een waterbesparende douchekop bijvoorbeeld. Deze douchekop verbruikt tot zelfs 50% minder water, zonder dat u dit merkt op het gebied van comfort. Of wat dacht u van een smart douche? In een wereld waarin alles smart wordt kan de badkamer natuurlijk niet achterblijven. Met een smart douche kunt u de thermostaat elektronisch verstellen met een druk op de knop. Ook kan de smart douche het water filteren, verwarmen en rondpompen waardoor u zelfs tot maar liefst 80% milieuvriendelijker doucht. Geen gedoe dus met timers, maar een slimme oplossing voor uw hele huishouden. 

 

Plastic is passé

Wattenstaafjes, tandenborstels, haarborstels, er is stiekem meer plastic in uw badkamer te vinden dan u in eerste instantie zou denken. Een makkelijke manier om uw badkamer milieuvriendelijker te maken is dan ook om deze items te vervangen door milieubewuste alternatieven. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om uw wattenstaafjes, tandenborstel en haarborstel te vervangen voor het bamboe alternatief. Deze alternatieven voorkomen de toename van de plasticsoep. Maar wat dacht u ook van uw shampoo? Koopt u deze in een plastic fles? Dan zou u ook kunnen overwegen een shampoo bar te kopen. Dit is een blokje ‘vaste’ shampoo en een goede vervanger voor de plastic fles. U kunt de bar vaak zelfs tot wel 80 wasbeurten gebruiken. Maar ook andere materialen in uw badkamer zijn te vervangen voor een milieubewust alternatief. Zo kunt u uitwasbare wattenschijfjes kopen. Haalt u elke avond uw make up eraf met zo’n wattenschijfje? Dan kunt u een uitwasbare na gebruik gewoon in de wasmand doen en een volgende keer opnieuw gebruiken. Geen bergen met afval dus!

 

Kansen voor kranen

U zou er misschien niet als eerste aan denken, maar de kranen in uw badkamer kunnen echt het verschil maken. Er zijn verschillende innovaties en technieken die ervoor zorgen dat uw kranen groener en milieuvriendelijker worden. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een zelfsluitende kraan. Deze kraan kunt u afstellen op de hoeveelheid water die u vrij wil laten komen. Zo verspilt of gebruikt u nooit teveel water. Maar ook een elektronische kraan kan bijdragen aan een groenere badkamer. Deze kraan werkt met een sensor, waardoor de kraan dus automatisch sluit als u uw handen weghaalt. De waterstroom stopt dus direct. Een laatste manier om uw kraan milieuvriendelijker te laten zijn, is door de kraan te voorzien van een koude start. Hierdoor voorkomt u onnodig warm waterverbruik of -verspilling. 

2022 is in zicht

Zoals u ziet zijn er verschillende manieren om uw badkamer groener en milieuvriendelijker te maken. Bent u benieuwd naar hoe uw badkamer milieubewuster kan worden? Neem dan contact met ons op! We kijken graag met u mee.