3x keukentools die u echt nodig heeft

Voor sommigen is het een gedoe, voor anderen een deugd: kokkerellen. Wel is het voor beide partijen gunstig dat het proces soepel verloopt. We zetten voor u een aantal keukenartikelen op een rij om gemakkelijk en snel een compleet diner op tafel te zetten.

Een shortcut voor snijwerk 

Tenzij u een slagersmes hanteert zoals Gordon Ramsay dat doet, is de kans groot dat u redelijk wat tijd kwijt bent aan snijwerk. En dat is maar goed ook, we willen namelijk niet dat u zich in de vingers snijdt. Als u niet zo comfortabel bent met een mes, dan kunt u bijvoorbeeld een “fingerguard” aanschaffen. Dit is een stukje metaal dat als een schild voor uw vingers zit tijdens het snijden. Daarbij kunt u ook tijd besparen met een flexibele snijplank. Als de inhoud van een overvolle plank in een net te smalle pan moet, buigt u slechts de hoeken naar elkaar toe en laat u ze zonder knoeien de pan in glijden. Een algemene tip voor het betere snijwerk: houd uw messen scherp. Botte messen veroorzaken sneller ongelukken in de keuken en bovendien snijdt u gemakkelijker met een scherp mes. Er zijn verschillende soorten messenslijpers te vinden op de markt binnen uiteenlopende prijscategorieën.

Niets zo tijdrovend als een avocado 

Er is niets zo tijdrovend als een avocado, vandaar dat deze zijn eigen categorie verdient op deze lijst. Gelukkig kunnen alle moeilijkheden die een avocado veroorzaakt, verholpen worden aan de hand van een avocadosnijder. De avocadosnijder beschikt over een zacht mes dat wel door het zachte vruchtvlees van de avocado snijdt, maar niet in uw vingers. Ook verwijdert het gemakkelijk de pit en kunt u er zeven gelijke stukken avocado strak langs de schil mee wegsnijden. Heeft u wel eens een halve avocado over? Leg deze dan in een glas water terug in de koelkast, zo stelt u het rottingsproces uit en is de kans kleiner dat de avocado de volgende dag bruin is geworden.

Rijstkokers

In de Verenigde Staten is het dagelijkse kost: een rijstkoker. Nederlanders zetten vaker een pan water op om rijst te koken, maar dit effectieve alternatief bespaart u veel tijd. U heeft totaal geen omkijken meer naar de rijst. Terwijl u gefocust bent op andere pannen wordt de rijst vlug tot in de perfectie gekookt. Het is overigens vaak ook goed geschikt voor het stomen of koken van uw groenten. Al met al een uitzonderlijk handig apparaat om het u gemakkelijker te maken in de keuken.

 

Op weg naar het nieuwe jaar 

Zoals u kunt lezen, is er een scala aan artikelen en tools om het u gemakkelijk te maken in de keuken. Bespaar tijd en focus alleen op de smaak van uw gerecht, dat is wat ons betreft hét perfecte recept voor een goed diner. Naast een schitterende keuken natuurlijk. Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur om uw wensen te bespreken.