4 basistips voor de serene badkamer

We hechten veel waarde aan een opgeruimde en schone omgeving. Niet alleen omdat het simpelweg hygiënisch is en prettig voor het oog: het geeft ons vooral rust. Zo bepaalt de badkamer voor een groot deel hoe we de dag starten én hoe we ‘m afsluiten. Een ontspannen douche in de ochtend of een warm bad na een lange werkdag neem je dus het liefste in een serene omgeving. Kunnen jij en jouw (nieuwe) badkamer wel wat ontspanning gebruiken? Lees dan vooral verder.

1.     Less is more

Staat jouw badkamer vol met (lege) flesjes, tubes, tandenborstels en make-up? Niet zo gek hoor, maar het geeft helaas een rommelige uitstraling. En dat is niet erg handig in een ruimte die rust uit moet stralen. De eerste tip is dan ook: gooi eerst al die lege flessen eens weg en berg zoveel mogelijk op. Zorg voor voldoende opbergruimten zoals kasten, lades en manden. Verzorgingsproducten die een mooie uitstraling hebben of functioneel zijn mogen natuurlijk best in het zicht geplaatst worden: op een plankje of een (ruimtebesparende!) nis in de wand.

 

2.     Creëer ruimtelijkheid

Als bovenstaande je bekend voorkomt (lees: lege flesjes etc.), dan weet jij als geen ander dat de badkamer snel een rommeltje kan worden. Richt je badkamer daarom zo functioneel mogelijk in: ga voor voldoende opbergruimte, maar waak ervoor dat je niet té veel meubilair plaatst. Want, hoe minimalistischer jij je badkamer inricht, hoe serener de uitstraling. Heb je een kleine badkamerruimte? Kies voor lichte kleuren op de muren en tegels, niet al te drukke designs, creëer meer ruimtelijkheid door het plaatsen van een spiegelmuur of ga voor een open douche. Lees meer over het slim inrichten van je badkamer.

 

3.     Speel met natuurlijk licht

Licht bepaalt voor het grootste deel de sfeer in een ruimte. Natuurlijk licht dat via een raam de badkamer binnenkomt zorgt voor een rustgevende uitstraling - mits je door middel van raamdecoratie zo optimaal mogelijk gebruikmaakt van dat daglicht. Jaloezieën in een rustgevende kleur, zoals hout- of aardetinten zijn hier uiterst geschikt voor. Hiermee regel je namelijk zelf de lichtinval in je badkamer. Zonlicht dat door de jaloezieën de ruimte in schijnt geeft overigens een prachtig sereen effect. Geen raam in de badkamer? Denk dan eens na over het laten maken van een lichtkoker!

 

4.     Puntjes op de i

Muren, tegels en meubilair in zo licht en rustig mogelijke kleuren, geeft natuurlijk een ruimtelijk effect. En wanneer je de basis simpel houdt heb je meer mogelijkheden om je badkamer op te leuken. Badkamertrends van dit moment zijn bijvoorbeeld houten of marmeren accessoires, spierwitte handdoeken én niet te vergeten: groen! Van de kleine plantjes tot de grotere jongens: alles mag, zolang het groen maar tegen wat vocht kan. Laat je dus goed informeren bij het desbetreffende tuincentrum.

 

Meer informatie? Blader dan gerust eens door het Grando Inspiratie Magazine of neem contact op met een van onze specialisten bij jou in de buurt.