4 tegeltrends van 2022

Een nieuw jaar betekent ook tal van nieuwe trends! Zo ook in uw badkamer. Waar het afgelopen jaar tegels in verschillende kleuren de overhand hadden, staat het nieuwe jaar vooral in het teken van patronen en stijlen. Benieuwd naar de tegeltrends van 2022? We inspireren u graag. Lees snel verder.

Stucje voor stucje 

Misschien de meest unieke, maar toch stijlvolle trend van het nieuwe jaar is de combinatie van stuc- en tegelwerk. Kiest u graag voor iets verrassends? Dan is dit de trend voor uw badkamer van 2022. Door stuc- en tegelwerk te combineren creëert u een rustgevende look in uw badkamer. Wanneer u de tegels tot half hoog plaatst, en de bovenste helft van uw muur netjes af laat stucen zult u zien dat uw muur een bepaalde rust, maar toch luxe uitstraalt. U kunt het vergelijken met tegels in uw keuken die gebruikt worden als spatwand. Het klinkt misschien in eerste instantie wat gek, maar geloof ons: deze tegeltrend zal u versteld doen staan. 

Wereldwijde sferen

Zou u nu het liefst ook gewoon even heerlijk willen genieten op een mediterraans strand? Dat begrijpen we helemaal. Maar voor sfeer en cultuur van het Middellandse Zeegebied hoeft u helemaal niet ver te reizen. U kunt dit gewoon creëren in uw eigen huis. In uw badkamer bijvoorbeeld. Door te kiezen voor stijlvolle Marokkaanse, visgraat of hexagon tegels laat u de wereldse invloeden helemaal tot in uw badkamer terugkomen. Zo geniet u in alle rust van al het moois dat deze verre landen te bieden hebben. En daarnaast maakt u ook nog eens indruk op iedereen die een kijkje komt nemen bij uw net gerenoveerde badkamer. Want deze tegeltrend is een échte eyecatcher.

 

Lekker down to earth

Wilt u vooral genieten van rust en kalmte in uw badkamer? Dan is de keuze voor aardse tegels echt wat voor u. Door te kiezen voor patronen en kleuren die bijdragen aan een aardse uitstraling in uw badkamer creëert u een plek waar u helemaal tot rust kunt komen na een lange dag. Door bijvoorbeeld te kiezen voor bruine of donker gekleurde tegels en dit te combineren met houten badkamermeubels waant u zich even in een natuurlijke omgeving. 

Terug in de tijd

Hoewel we bijna toe zijn aan een nieuw jaar, zien we in tegelland ook een opvallende trend terugkomen: retro! De tegels van 2022 grijpen maar wat graag terug op de trends en stijlen van vroeger. Ook in 2021 stond deze trend hoog op het lijstje, maar in 2022 zullen terrazzo tegels, pastelkleuren en gecombineerde tegels nog meer op de voorgrond komen te staan. De retro badkamer zal in 2022 vaak terug te zien zijn. 

 

Tijd voor nieuwe tegels

Zoals u ziet zijn de tegeltrends van 2022 erg uiteenlopend, maar ook vooral erg stijlvol. Bent u geïnspireerd geraakt? Of wilt u juist nog meer inspiratie opdoen? Dan staan onze experts voor u klaar om een passend advies op te stellen.