4 tips voor de hoeken van uw keuken

Hebt u een hoekkeuken? Dan kent u het probleem van de keukenhoeken vast wel. Het zijn loze, onbenutte ruimtes. En dat terwijl u genoeg spullen op te bergen hebt. Zoals borden, pannen, schalen, broodbeleg en ga nog maar even door. Gelukkig zijn er oplossingen om de dode hoeken om te toveren tot handige opbergkast. We delen 4 mogelijke opties.

Hoekcarrousel

De hoekcarrousel is een bekende oplossing voor de dode hoek. Deze carrousel is bevestigd aan twee smalle keukendeurtjes in de hoek van uw keuken en bestaat uit een draaischijf. Open de carrousel door de deurtjes te openen. De draaischijf draait naar je toe en je pannen zijn binnen handbereik. Vind vervolgens de juiste pan door aan de schijf te blijven draaien. Een hoekcarrousel bestaat vaak uit twee of zelfs drie etages, wat extra opbergruimte oplevert.

Hoekkast

De hoekcarrousel is een traditionele oplossing voor het invullen van de dode ruimte in de keuken. Inmiddels zijn er meerdere varianten op de markt gekomen. Een van die varianten is de hoekkast. Deze oplossing bestaat niet uit een draaischijf, maar uit een plateau. Open uw keukendeur en trek het plateau (of de plateaus) zonder moeite naar buiten. Het voordeel van deze oplossing is dat u al uw producten in een oogopslag kunt zien. Dat maakt het zoeken naar die ene pan een stukje makkelijker.

Hoeklade

Geen behoefte aan een hoekkastje? Geen probleem. Sinds kort zijn ook hoeklades op de markt. Hoeklades zijn lades in de hoeken van een keukenblok. Deze lades lopen schuin naar achteren. Ze benutten daardoor niet alle ruimte optimaal, maar hebben wel een ander interessant voordeel: ze zijn langer dan de andere lades in uw keuken. Dat betekent dat u langere schalen of keukengerei toch kwijt kan.

Spoelbak in de hoek

Een hele andere oplossing voor de dode hoek in uw keuken is het verplaatsen van de spoelbak. De ruimte onder de spoelbak is namelijk nodig voor de afvoer en de boiler en dus kunt u er nauwelijks spullen kwijt. De ideale invulling voor uw hoek dus. De enige voorwaarde is dat u uw hoek iets schuiner maakt, zodat u makkelijk bij de spoelbak kan. Dat oogt overigens erg elegant, dus daar hoeft u het niet voor te laten!

Een hoek loze ruimte? Echt niet!

U ziet wel: een hoek in uw keuken hoeft absoluut geen loze ruimte te zijn. De mogelijkheden zijn groot. Bent u benieuwd welke optie geschikt is voor uw keuken? Of wilt u eens ervaren hoe de verschillende oplossingen werken? Neem eens een kijkje in een van onze showrooms.