4 tips voor extra licht in je badkamer

Daglicht, het is het mooiste licht én hartstikke gezond. Maar helaas is het iets dat in veel badkamers ontbreekt. Gelukkig zijn er een hoop manieren om er toch voor te zorgen dat er in jouw badkamer voldoende licht binnenkomt. Hoe? Dat vertellen we je in deze blog.

Verwijder obstakels

Laten we simpel beginnen. Heb je grote meubels in je badkamer staan of planken die het natuurlijke licht blokkeren? Haal deze dan weg en vervang ze door smallere varianten. Of laat ze als dit mogelijk is zelfs helemaal weg voor meer rust in de ruimte. Zo kan het licht veel makkelijker naar binnen schijnen en lijkt je badkamer ineens op een tropische oase! Bij wijze van spreken natuurlijk.

Speel met verschillende spiegels

Een spiegel is veel meer dan een hulpje bij het klaarmaken voor een leuk feestje. Omdat ze licht weerkaatsen, is het een simpele manier om je badkamer lichter te maken. Het licht wordt door de weerkaatsing mooi door de hele kamer verspreid. Kies bijvoorbeeld voor een grote spiegel boven de wastafel(s) of vervang je huidige spiegel voor een groter formaat. Wil je een speels effect op de muur? Kies dan voor een paar kleine spiegels in verschillende vormen en stijlen.

Opties voor een raamloze badkamer

Heb je geen raam in je badkamer en is het ook niet mogelijk om dit te regelen? Dan is een goed lichtplan dé manier om toch te zorgen voor meer licht. Het slimste is om te kiezen voor indirecte verlichting in de badkamer. Denk aan spotjes die gericht zijn naar het plafond en de muren.

Tip van adviseur Jip: wil je toch een ander badkamer licht voor als je in bad gaat en lekker een momentje voor jezelf pakt? Kies dan voor dimbare LED spots aan de wand of onder het bad.

Lichte kleuren op de muur

Een andere optie is een lichte kleur op de wanden. Want donkere kleuren absorberen licht juist en kunnen je badkamer hierdoor nóg donkerder maken. Door de muren lichter te verven, kan het licht beter reflecteren. Dit maakt je badkamer niet alleen optisch groter, maar in combinatie met spiegels en de juiste verlichting zorgt het gegarandeerd voor meer licht in de ruimte.

Dus ga lekker aan de slag met bovenstaande tips en tover jouw badkamer om in een ruimte vol natuurlijk licht.