4 tips voor voldoende opbergruimte in uw badkamer

Opbergruimte. Het is vast niet het eerste waar u aan nadenkt tijdens de indeling van uw badkamer. Maar toch is voldoende opbergruimte onmisbaar. Handdoeken, shampoo, toiletspullen, toiletpapier, ze hebben allemaal een eigen plekje nodig. Maar waar? We geven u vier handige tips voor extra opbergruimte, zodat u al uw spulletjes netjes kan opruimen.

Een opbergmeubel

Een opbergmeubel is een ideale manier om meer opbergruimte in uw badkamer te creëren. Ze komen in veel verschillende vormen en maten, maar één ding hebben ze gemeen. Ze veranderen de meest onhandige hoekjes of ruimtes in een handige opbergplek. Denk aan de ruimte onder de gootsteen, boven de deur of tussen het toilet en de muur. Zo’n kast onder de wastafel is - afhankelijk van de ruimte - ideaal voor bijvoorbeeld schoonmaakspullen. Een kolomkast kan daarentegen dienen als handdoekenkast.

De spiegelkast

In vrijwel iedere badkamer pronkt een spiegel. Een platte spiegel welteverstaan. En dat is zonde, want de ruimte achter de spiegel kan uitstekend dienen als opbergplek voor medicijnen, tandenborstels, huidcrèmes en andere, kleinere artikelen. Met een spiegelkast benut u die ruimte wél. Een spiegelkast is namelijk een spiegel en kast in één. En bijkomend voordeel: in spiegelkasten in uw badkamer is het mogelijk een stopcontact te verbergen. Handig voor uw elektrische tandenborstel, föhn of scheerapparaat.

Nissen

Spullen achter een deurtje of in een lade opbergen geeft een opgeruimd gevoel. Maar het is lang niet altijd nodig - of praktisch - alles weg te stoppen. Dat bewijzen badkamers met een of meerdere nissen als opbergruimte. Een nis is een uitsparing in de muur, waarin u eenvoudig spullen als shampootjes of crèmes kwijt kan. Zij staan dus in het zicht, maar in combinatie met sfeerverhogende accessoires - zoals kaarsen of planten - en/of contrasterende tegels geeft een nis een hippe uitstraling.

Opbergaccessoires

Als u uw badkamer al hebt ingericht, is het lastig om nieuwe opbergmeubels, spiegelkasten of nissen in de ruimte te verwerken. Maak het u dan vooral niet te moeilijk. Er zijn namelijk ook eenvoudigere manieren om extra opbergruimte aan uw badkamer toe te voegen. Een mooi voorbeeld is een wandplank. Een wandplank is een schap aan de muur waar u stiekem veel artikelen op kwijt kan. Zo’n plank is eenvoudig te installeren en past op vrijwel alle open muren. Maar het kan nóg simpeler. Een shower caddy hangt u op aan uw douche of douchescherm en biedt ruimte voor shampoos en bodygels. Handig tijdens het douchen!

Er zijn dus veel opties om uw badkamer te voorzien van extra opbergruimte. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, de stijl van uw badkamer én uw wensen valt voor iedere optie iets te zeggen. Heeft u behoefte aan advies? Bij Grando helpen we u graag.

 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Persoonlijk advies