4 wasbakken voor de badkamer die net even anders zijn

Yes! Je bent je badkamer aan het inrichten of verbouwen en op zoek naar een wastafel. Dat klinkt misschien niet zo spannend. Toch zijn wij enthousiast. Dat is omdat wij weten dat er meer mogelijk is dan wit en rond. En jij na het lezen van dit stuk ook.

1. Een glazen wasbak

De meeste wasbakken in de badkamer zijn gemaakt van keramiek. Je kent het wel: het witte materiaal van de standaard ronde varianten. Maar wat nu als je dat keramiek vervangt door glas. Een onverwachte keuze met veel mogelijkheden! Je kan kiezen voor een doorzichtige variant. Van glas zoals je het kent van een raam dus. Maar gekleurd glas is nog net een stapje spannender. Groen, blauw, geel, rood. Een glazen wasbak wordt de absolute eyecatcher in jouw badkamer.

2. Waskom

Voor we meer vertellen over deze tip, moeten we iets bekennen. De waskom is niet helemaal uniek meer. In steeds meer badkamers pronkt 

een waskom. Volgens ons meer dan terecht, en daarom zetten we ‘m toch in dit lijstje.

Een waskom. Het is eigenlijk niets meer dan een wasbak óp een wasmeubel. Letterlijk. Alleen de afvoer maakt contact met het meubel, waardoor het lijkt dat je de kom ieder moment zou kunnen verplaatsen. Maar - tipje van ons - niet doen. Als waskom is je gootsteen een uniek meubel. Het geeft je badkamer wat meer huiselijke uitstraling.

3. Een wastafel van natuursteen

Water dat klettert over de rotsen in de natuur. In een beekje of - nog beter - in een waterval. Heerlijk toch? Met een wastafel van natuursteen maak jij je eigen, kleine watervalletje. In het wit, beige, groen, zwart, rood of grijs. Mooi rond, of juist organisch. Het is de perfecte keuze voor badkamers met een natuurlijk karakter. Oh ja, natuursteen is een krasvrije materiaalsoort dat weinig onderhoud nodig heeft. Ook niet onbelangrijk.

4. Line drain wasbak

Wil je eens iets anders proberen dan een wasbak met zo’n typisch rond afvoergaatje in het midden? Dan is de line drain vast iets voor jou. Zo’n line drain is eigenlijk niets meer dan een schuin plateau met de afvoer aan de achterkant, over de hele breedte. Dit principe is vooral bekend bij douches, maar dus ook een optie voor jouw nieuwe wasbak.

Er zijn dus heel veel mogelijkheden in de wereld van de wasbakken. Van hele opvallende varianten tot juist onopvallende. Benieuwd welke wasbak geschikt is voor jouw badkamer? Onze medewerkers vertellen je graag meer over in een van onze vestigingen.

Ben je op zoek naar meer badkamer inspiratie?

Neem een kijkje bij de Grando badkamercollectie of laat je tijdens een showroomgesprek inspireren door onze vele mogelijkheden.