5 handdoekkasten voor uw badkamer

Of u nu liever doucht of er toch voor kiest om te badderen, een handdoek heeft u hoe dan ook nodig. Het is dan handig dat ze binnen handbereik liggen. Maar waar? In badkamers is het vaak puzzelen met ruimte en een stapel handdoeken hebben al snel veel ruimte nodig. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om uw handdoeken op te bergen in uw badkamer. We sommen de meest interessante opties voor u op.

Hoge badkamerkast

De hoge badkamerkast, ook de kolomkast genoemd, is u waarschijnlijk niet onbekend. Deze hoge en smalle badkamerkast is een populaire meubel in Nederlandse badkamers. Logisch ook. Hij neemt weinig ruimte in beslag, maar zorgt toch voor veel opbergruimte. Opbergruimte die geschikt is voor bijvoorbeeld handdoeken. Handdoeken passen vaak perfect in de vierkante vorm van de kast en dus kunt u er veel kwijt in een relatief kleine ruimte.

Ladekast onder wasbak

Zeker in een kleine badkamer is het belangrijk alle ruimte goed te benutten. Dus ook de ruimte onder de wasbak. Ondanks dat zich daar ook de afvoer bevindt, kunt u daar prima uw handdoeken kwijt. Met een ladekast bijvoorbeeld. Dankzij de lades heeft u voldoende plek voor handdoeken, maar ook voor washandjes, shampoos, tandpasta en dagcremes. Liever geen lades? Een kastje met deurtjes kan natuurlijk ook prima.

Nis

Vindt u het idee van handdoeken in het open zicht een goed idee, maar ziet u een rekje niet zitten? Met een nis creëert u hetzelfde effect, maar dan toch even anders. Een nis is in feite een kast in de muur. Door een gekaderde uitsparing maakt u ruimte voor bijvoorbeeld handdoeken. Een nis heeft vaak een rechthoekige vorm. Maar ook vierkante of ronde nissen zijn populair. Ziet u een nis zitten? Probeer dan voor de bouw van de badkamer te bepalen waar de nissen moeten komen. Dat voorkomt namelijk problemen. Lukt dat niet? Denk dan aan inbouwnissen. Of smokkel een beetje. Een kast die betegeld is met dezelfde tegels als de rest van de badkamer geeft al snel het gevoel van een nis.

Heeft u een kleine badkamer? Dan zijn er dus voldoende opties om uw handdoeken netjes op te bergen. Lukt het toch niet om een geschikte plek te vinden, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen de handdoeken in een andere kamer te bewaren. U heeft ze per slot van rekening alleen nodig na het wassen.

Wilt u sparren over de inrichting van uw badkamer? Kom eens langs in een van onze winkels. We denken graag met u mee.