5 tips voor een badkamer die je makkelijk schoonhoudt

Voor veel mensen is de badkamer schoonmaken niet het meest favoriete klusje op een vrije dag. Toch moet je er zo nu en dan met een doekje en een dweil door. In de badkamer is nu eenmaal veel vocht, en daar houden schimmels van. Ze groeien makkelijk en zijn slecht voor jouw gezondheid. Gelukkig hoeft schoonmaken helemaal niet lang te duren. Zeker niet als je tijdens de inrichting rekening houdt met deze 5 tips!

Tip 1: Zwevende meubels

Zwevende meubels. Het klinkt misschien wat buitenaards, maar geen zorgen. Dat is ‘t niet. Zwevende meubels zijn meubels die niet op de grond staan, maar aan de muur hangen. De laatste jaren zijn ze heel populair, omdat het een moderne en stijlvolle uitstraling heeft. Maar het mooiste is: schoonmaken in een badkamer met zwevende meubels net een tikkie makkelijker. Geen vervelende hoekjes, geen moeilijke bochten. In één veeg maak je de vloer schoon. Handig, toch?

Tip 2: Grote tegels


Toch blijft het schoonmaken van de vloer ook met zwevende meubels een tijdvreter. Dat komt door de voegen. Je dweil, stofzuiger of bezem heeft moeite al het vuil uit de gleufjes mee te

nemen. En vaak blijft er water in staan. De oplossing is net zo simpel als logisch. Gebruik grote tegels. Of, nog beter, ga voor een egale vloer. Dat is niet alleen makkelijker schoon te maken, het ziet er ook nog eens heel stijlvol uit!

Tip 3: Less is more


Less is more, de perfecte trend voor iemand die zijn of haar badkamer zo makkelijk mogelijk wil schoonhouden. Bij less is more (minder is meer dus) draait het allemaal om minimalisme. Dus, je ruimte inrichten met zo min mogelijk meubels. En hoe minder meubels, hoe minder je schoon hoeft te maken. Daar hoef je geen wiskunde voor gestudeerd te hebben. Durf dus meubels of accessoires weg te laten. Of bouw meubels als de stortbak van het toilet in. Mooi, rustgevend én makkelijk schoon te houden!

Tip 4: Kies voor keramiek

Twijfel je nog welk materiaal je in je badkamer terug wil laten komen? Marmer, glas, keramiek of toch melanine bijvoorbeeld? Tip van ons: ga dan voor keramiek. Keramiek is ontzettend hard en glad. Vuil en vocht trekken daardoor niet het materiaal in, maar blijven erbovenop liggen. Hard boenen is dus niet nodig. Met een doekje haal je de viezigheid al weg.

Tip 5: Voorkomen met ventilatie


Voorkomen is beter dan genezen, zeggen wijze personen vaak. Dat geldt ook voor je badkamer. Dus zorg ervoor dat vocht niet in je badkamer blijft hangen, maar wijs de weg naar buiten met goede ventilatie. Zo voorkom je dat schimmels groeien en je later nóg harder moet boenen.

 

Wil je weten hoe je ook jouw badkamer makkelijk schoon kan houden? Kom eens langs bij een van onze vestigingen. Onze medewerkers denken graag met je mee!