5 tips voor een minimalistische badkamer

Ondanks dat er niet veel tierelantijntjes in een minimalistische badkamer verwerkt zitten, ziet het er allesbehalve saai uit. Een goed minimalistisch design weet juist het optimale uit een select aantal kleuren of items te halen. Het is op het eerste gezicht misschien een simpele samenstelling, maar het is juist in deze eenvoud uitstekend op elkaar afgesteld. Het resultaat van een minimalistische badkamer is een gevoel van rust en balans. Dat gevoel gunnen we iedereen en hebben daarom 5 tips samengesteld om het maximale uit minimalisme te halen.

Berg de boel op 

 

Een grondbeginsel van de minimalistische ruimte is het opbergen of verhullen van haast alle spullen die opgeborgen of verhuld kunnen worden. Tandpasta, haardroger, crèmes, haarproducten, kammen, borstels, elastiekjes, flosdraad, handdoeken, enzovoorts. Berg het allemaal op in laatjes of kastjes, want uw designkeuzes komen op deze manier veel beter uit de verf. Bovendien kunt u een kamer die rijk bezaaid is met badkamerartikelen niet minimalistisch noemen. Het is een voor de hand liggende tip, maar wel essentieel. 

Plaats slanke planken

Een van de makkelijkste producten die u in uw minimalistische badkamer kunt verwerken, zijn dunne zwevende plankjes. Dit zijn plankjes zonder zichtbare ondersteuning waardoor ze aan de muur lijken te plakken of zweven. Belangrijk is dat het niet dikke hoekige planken zijn, maar juist dun en elegant. U kunt hier dan een klein plantje op zetten of een tandenborstelhouder bijvoorbeeld. Ook voor uw wasbak of grotere kastjes is het aan te raden om het op dezelfde manier “zwevend” aan uw muur te hangen. 

Breng een licht likje verf aan

Een minimalistische ruimte bestaat uit een samenspel van vormen, verhoudingen en kleuren. Dat laatste is iets wat niet vergeten moet worden, omdat het veel kan maken of breken. De eerste tip die hierbij gegeven kan worden, is om vooral witte kleuren te gebruiken als basis. Er kan ook gekozen worden voor andere zachte kleuren, als wit niet goed bij u past. Denk dan aan beige en bruin, of pastelkleuren. Kijk wel uit dat u niet voor een te donkere kleur bruin kiest, een minimalistische kamer gedijt namelijk bij lichte kleuren. Als secundaire kleur, voor bijvoorbeeld een zeeppompje of het sanitair, kunt u kiezen voor weerkaatsende kleuren, zoals chroom, nikkel, messing of brons. 

Hang de juiste spiegel op

Als al het bovenstaande is gedaan, is het tijd om spiegels op te hangen. Want, wat is een badkamer zonder spiegel? Spiegels maken een ruimte groter, verbeteren de belichting van de ruimte en voegen ook iets toe aan het design. Kies vooral een grote spiegel. Niet een klein vierkant spiegeltje waar u slechts een half gezicht in terug kan zien, maar een bijna muurvullende spiegel ter breedte van uw wasbak bijvoorbeeld. U kunt ook kiezen voor ronde spiegels, deze blijken een rustgevende kwaliteit te bezitten, maar kies dan wel voor meer ronde vormen in de rest van de badkamer. Daarnaast is de plaats voor een spiegel ook iets om rekening mee te houden. Plaats een spiegel - wanneer mogelijk - op zo’n manier dat het natuurlijk licht weerkaatst.

Voeg een plantje toe  

De laatste tip lijkt het minste van alle bij een minimalistische badkamer te passen, maar raden we toch zeker aan. Mocht het likje verf zijn aangebracht en spiegels en planken opgehangen zijn, dan is het tijd voor een vleugje groen in de badkamer. Zet een grote groene plant in de hoek van de kamer of op een vensterbank als hier ruimte voor is. Kies voor planten met grote bladeren. Of juist voor hele kleine plantjes in vazen ter grootte van een drinkglazen. Plaats deze op de hoek van de wasbak of het bad. Het breekt de ruimte een beetje op, en treedt op als een felle penseelstreek te midden van de overige zachte kleuren. Dus, zelfs in een minimalistische badkamer, kunt u best een plantje plaatsen. 

Meer minimalisme 

Zet een stap dichter naar uw eigen minimalistische badkamer met deze vijf tips. Minimalisme is niet alleen een modern en strak design, maar kan ook een rustgevend gevoel geven. Met wat zachte kleuren en de juiste keuze in spiegels komt u al een heel eind. En vergeet uw plantjes niet! Rondkijken in de showroom? Maak dan een afspraak voor persoonlijk advies.