6 DIY-tips in de keuken

Bent u al helemaal klaar voor de zomer? Is uw kast weer aangevuld met zomerse kleding en heeft u de zonnebrand al uit de kast gehaald? De zon heeft zich dit jaar al veel laten zien en zal dat de komende maanden hopelijk ook nog blijven doen. Om niet alleen buiten, maar ook in huis een zomerse sfeer te creëren geven wij een aantal tips voor zomerse printjes die u in een vingerknip in uw interieur introduceert.

De voordelen van DIY

  • Lagere kosten
  • 100% uniek
  • Helemaal afgestemd op eigen wensen

Tip 1: geef de keukenkastjes een beurt

Als u uw keuken een hele andere uitstraling wilt geven, is het vervangen of verven van de keukenkastjes een goede eerste stap. De keuken bestaat namelijk voor een groot deel uit kastjes dus met een likje verf of een geheel nieuw kastje creëert u al snel een andere uitstraling. Houdt u van een beetje anders? Beplak de kastjes dan met bijvoorbeeld posters voor een unieke look. Ook het vervangen van de grepen doet wonderen voor de uitstraling van uw keuken. We helpen u graga verder.

Tip 2: bouw uw eigen keukeneiland

Misschien iets meer werk, maar met een paar MDF- en multiplexplaten en enige handigheid bouwt u zo uw eigen keukeneiland. Wat dacht u van een keukeneiland met een visgraatmotief? En dat helemaal ge-DIY’d! Of laat alleen het werkblad vervangen, dit doet ook al meer dan u misschien verwacht.

Tip 3: breng een tegeltjeswand aan

Helemaal hot en happening: mooie gekleurde tegels in de keuken. Gaat u voor strak afgewerkte witte tegels of voor een meer natuurlijke look met onafgewerkt aardekleur tegels? Heeft u al een tegelwand? Vervang ‘m dan door andere kleur tegeltjes of tegels met een ander formaat! Met een rolmaat, tegelsnijder, boormachine en tegeltang komt u een heel eind.

Tip 4: maak een eigen eettafel

Ook de eettafel maakt u eenvoudig zelf. Vaak is hout hiervoor de beste keuze, omdat het makkelijk te bewerken is en is daarnaast ook nog eens mooi. Met een paar houten planken en een metalen onderstel maakt u in een paar uur een tafel.

Tip 5: vervang accessoires en vaste onderdelen

Door elementen zoals een kraan en waterkoker te vervangen, creëert u ook al snel een andere look en feel. Ga bijvoorbeeld voor een koperen kraan of wat dacht u van een innovatieve Quooker, die niet alleen zorgt voor kokend water, maar ook voor gefilterd en bruisend water!