6 keukentrends voor 2021

Nieuw jaar, nieuwe trends! Kan uw keuken ook wel een opfrisser gebruiken, maar bent u inspiratieloos? We zetten de keukentrends voor 2021 voor u op een rij. Doe er uw voordeel mee!

Trend 1: wees niet bang voor wat kleur

Kleurrijke keukens zijn populairder dan ooit. Daarmee lijkt de volledig witte keuken eventjes verleden tijd. Van unieke mozaïek-wandtegels in verschillende pasteltinten tot donkerblauwe keukenkastjes. Wat is uw lievelingskleur?

Trend 2: ga voor messing

Ook deze trend gaat over kleur, want de messingtint verdient het om nog even apart in de spotlight te worden gezet. Messing is een echte eyecatcher en geeft uw keuken direct allure. Denk aan een kraan, spoelbak of grepen van messing.

Trend 3: zet de keuken centraal

Deze trend doet al iets langer mee, maar nog steeds zien we dat de keuken vaak als centraal punt van de woning dient. Denk aan een grote leefkeuken die overloopt in de woonkamer en in het thuiskantoor. Daarmee dient de keuken steeds vaker als werkplek en zien we ruimtes samensmelten.

Trend 4: ga voor stijlvol van binnen én van buiten

Niet alleen zijn keukenkasten een functioneel onderdeel van de keuken. Er wordt namelijk ook steeds meer aandacht besteed aan de binnenkant van de kastjes. Denk aan de mooiste besteklades, opbergvakken en bewaarpotten, maar we zien bijvoorbeeld ook steeds vaker geverfde binnenkanten. 

Trend 5: verwelkom een minimalistisch design

In 2021 zien we ook steeds vaker een minimalistisch design voorbijkomen met hoger wordende kasten, lage plinten en een dun werkblad. Deze trend is ergonomisch verantwoord en daarnaast ook nog eens handig voor lange mensen.

Trend 6: ga voor easy living

De wereld van technologie is altijd in ontwikkeling, met ook allerlei snufjes op keukenapparatuurgebied. Daarmee wordt keukenapparatuur steeds slimmer en tegelijkertijd energiezuiniger. Denk aan de oven die u bedient met een app of een zelfdenkende koelkast. Zo bent u niet alleen goed bezig, maar leeft u ook nog eens easy.

Wilt u meer weten over onze keukencollectie of badkamercollectie? Laat u dan adviseren in één van onze vestigingen of bezoek onze Pinterest-pagina!