6 tips voor de inrichting van een kleine badkamer

Een kleine badkamer. Het komt regelmatig voor. In een appartement, oud huis, of woning in de stad. Het liefst zou u hem groter zien. Want hoe lekker zou het zijn om een ligbad én inloopdouche te hebben? Of wat dacht u van een dubbele wastafel? Veel wensen, weinig ruimte. Maar ook met een kleine badkamer kunt u qua indeling veel kanten op. Wat dacht u van wat inspiratie voor het inrichten van uw zeer kleine badkamer; van een inloopdouche tot bad. Wij hebben een aantal handige ideeën en tips.

Indeling van uw kleine badkamer

Heeft u een kleine badkamer, dan is het belangrijk dat u goed nadenkt over de indeling ervan. U wilt natuurlijk wel optimaal gebruik kunnen maken van de ruimte. En deze dan ook nog het liefst zo ruimtelijk mogen inrichten, zodat u kleine badkamer groter oogt. Voordat u uw zeer kleine badkamer gaat inrichten, hebben we een aantal goede tips:

Hangende meubels

Maak gebruik van hangende meubels, denk aan een hangende wastafel of hangend toilet. Dit maakt uw badkamer ruimtelijker. Daarnaast bespaart u ruimte die u voor opbergmanden e.d. kunt gebruiken.

Verlichting

Verlichting is net zo belangrijk bij de indeling van uw kleine badkamer. Door te werken met wandverlichting of kooflampen creëert u een ruimtelijk effect. Het laat uw plafond hoger lijken.

Tegels

Gaat u werken met tegels in uw badkamer? Kleine tegels laten uw badkamer kleiner lijken, ga dan ook voor grote tegels en laat deze doorlopen tot het plafond.

Kleuren

Ook kleuren zijn belangrijk bij het inrichten van uw zeer kleine badkamer. Durf keuzes te maken. Ga bijvoorbeeld voor één basiskleur en accessoires in een andere kleur. Dit creëert rust en geeft u het gevoel dat uw badkamer groter lijkt.

Een inloopdouche in een kleine badkamer

We vertelden het al eerder, bij het inrichten van een kleine badkamer moet u keuzes maken. Simpelweg omdat niet alles past. Dat betekent ook dat u een keuze zult moeten maken tussen een bad of douche. Bent u meer fan van douchen? Dan gaat u natuurlijk voor een douche. Of nog beter: een inloopdouche. Want ook dat is mogelijk in een kleine badkamer. Wel is het slim om gebruik te maken van glazen wanden of een transparant douchegordijn. Zo laat u de ruimte optisch groter lijken. Precies wat u wilt bij het hebben van een kleine badkamer. Daarnaast kan het goed zijn om u goed te laten adviseren. Onze adviseurs kijken graag met u mee en richten graag samen met u, uw kleine badkamer optimaal in, zodat u genoeg ruimte overhoudt voor een inloopdouche.

Een bad in een kleine badkamer

Toch meer fan van een bad? Zelfs met een kleine badkamer kunt u genoeg ruimte hebben voor een fijn bad. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten baden. Zo heeft u naast een ligbad ook een hoekbad of zitbad. Beide kunt u gemakkelijk kwijt in een kleine badkamer. Bekijk dan ook de verschillende modellen om zo te kijken wat voor u de beste optie is. Tip: denk ook eens na over een bad-douchecombinatie. U kunt dan zowel genieten van een fijn warm bad, als een heerlijke douche.

Benieuwd hoe u het beste uw zeer kleine badkamer kunt inrichten of wilt u ideeën en inspiratie voor uw kleine badkamer opdoen? Kom langs in onze showroom of neem alvast een kijkje in de badkamer collectie.