6 tips voor een kindvriendelijke keuken

Heeft u kinderen in huis rondlopen terwijl uw keuken eigenlijk nog niet helemaal kindvriendelijk is? Dan is het slim om dit snel aan te pakken. In de keuken staan namelijk veel apparaten en andere voorwerpen die voor kinderen gevaarlijk kunnen zijn. Hoe u dit precies doet? Profiteer van onderstaande tips!

Kook op inductie

Een keramische kookplaat koelt heel langzaam af en bij een gasfornuis zijn de vlammen gevaarlijk. Het mooie aan een inductiekookplaat is dat die alleen verwarmt als er een pan opstaat. Daarnaast koelt de plaat heel snel af en zit er kinderbeveiling op, waardoor de inductiekookplaat niet zo makkelijk aan te zetten is.

Ga voor een Quooker

Een nog hete waterkoker met water erin kan een risico zijn voor spelende kids. Op een Quooker zit kinderbeveiliging, waardoor kinderen niet zo 1, 2, 3 de hete kraan opendraaien. Een superveilige optie dus!

Zet kinderslot op de kastjes

Door de keukenkastjes af te sluiten met een kinderslot kunnen kinderen niet bij bijvoorbeeld glazen, scherpe keukentools zoals een rasp en chemische schoonmaakspullen. Kindersloten zijn eenvoudig te bevestigen en dus een makkelijke manier om uw keuken kindvriendelijker te maken.

Plaats de oven op een veilige hoogte

Verbranden aan de oven gebeurt de beste. Zit de oven op een vrij lage positie, dan kan dat uw kinderen dus ook gebeuren. Door de oven op een veilige hoogte te plaatsen is deze kans een stuk kleiner.

Bevestig hoekbeschermers

Misschien loopt u zelf regelmatig tegen een scherpe hoek aan met een hoop gescheld als gevolg. Dit kan uw kind dus ook makkelijk overkomen. De oplossing? Hoekbeschermers! Bevestig ze eenvoudig op alle hoeken van de keuken en tada, geen scherp hoekje meer te vinden!

Laat de vaatwasser ’s nachts draaien

Trekt uw zoon of dochter de vaatwasser open terwijl die nog draait of net klaar is, komt er veel hete stoom uit. Wist u dat dit brandwonden op kan leveren? Laat de vaatwasser daarom draaien op een moment aan dat de kinderen er niet zijn of slapen.

Genieten vanaf het begin,

dat is waar wij voor staan.

 Al sinds 1965 ontzorgen wij u van A tot Z bij het verwezenlijken van uw keuken- en badkamerdromen. Van ontwerp tot montage wordt u ondersteund door één van onze ondernemers of adviseurs: van het bepalen van de stijl die bij u past, tot de juiste indeling en installatie. Ook passen wij uw wensen aan op uw gezin, zodat de ruimte naadloos past bij uw dagelijkse leven.

Kortom, bij Grando is alles mogelijk. Laat u daarom verwonderen door het aanbod keukens en badkamers! 

 

Bezoek een showroom  Maak een afspraak