8 tips voor een zomer make-over van uw keuken

Yes, de zomer komt er weer aan! Des te meer reden om uw keuken eens een goede opfrisbeurt te geven. Naast eens goed poetsen, is het misschien ook eens tijd om wat aanpassingen aan te brengen. We helpen u graag op weg met onderstaande 8 tips.

 

Tip 1: verf de keukenkastjes

Uw keukenkastjes een andere kleur geven zorgt voor een hele andere sfeer en uitstraling. Gaat u van donker naar licht of lijkt olijfgroen u wel wat? De keuze is reuze! Vergeet van tevoren niet de keukenkastjes schoon te maken en de randen af te plakken, om een kliederboel te voorkomen.

 

Tip 2: verander de stijl van uw accessoires

Wat dacht u van een ander printje of een andere kleur accessoires? Denk aan het groot bestek, de waterkoker, het koffiezetapparaat, het broodrooster, maar ook bijvoorbeeld de theedoeken. Gaat u voor een leuk bloemenpatroon of houdt u het liever simpel en kiest u een effen kleur?

 

Tip 3: behang als eyecatcher

Bestaat uw keuken op dit moment uit witgeschilderde muren? Behang kan nogal opvallen en uw keuken een speels uiterlijk geven. Zonder ook maar iets anders aan te passen creëert u met een laagje behang al een hele andere sfeer. Gaat u voor een natuurlijke look met behang dat lijkt op marmer of goud of is een jungle-look meer wat u zoekt?

 

Tip 4: schaf stijlvolle pannen aan

Deze tip komt vooral van pas wanneer uw pannen in het zicht liggen of hangen. Wat dacht u van een stel nieuwe pannen? En dan niet zomaar pannen, maar bijvoorbeeld keramische of koperen pannen. Hang ze zichtbaar tegen een muur of zet ze in een open rek of kast als blikvanger.

 

Tip 5: vervang uw tegels

Heeft u een tegelwand in de keuken? Vervang de tegels eens met nieuwe! Misschien zijn uw huidige tegels een beetje verouderd of bent u gewoon toe aan iets nieuws. Keramieken tegels, groene tegels of basic witte tegeltjes: de mogelijkheden zijn oneindig.

 

Tip 6: kies een nieuw werkblad

Het werkblad vervangen is een iets grotere ingreep, maar wel de moeite waard als u toe bent aan verandering. De mogelijkheden zijn oneindig. Composiet is waterdicht en krasbestendig, graniet is hittebestendig, maar licht poreus en hout geeft een warme sfeer, maar is niet kras-, hitte- en vochtbestendig.

 

Tip 7: tijd voor nieuwe handgrepen

Ook details kunnen voor een andere uitstraling en sfeer zorgen. Wat dacht u van nieuwe handgrepen in de keuken? Van strakke metalen handgrepen tot kleurrijke, ongeschuurde houten grepen.

 

Tip 8: ga voor groen geluk

We love plants! Mist u nog wat kleur in uw neutrale keuken? Dan is het toevoegen van een aantal planten dé oplossing. Dit zorgt naast kleur ook nog eens voor rust. Twee vliegen in één klap.