Badkamer decoreren? Zo pakt u dat aan!

Stiekem brengt u flink wat tijd door in uw badkamer. De dag starten, uzelf even opfrissen of tot rust komen voor het slapengaan. Reden genoeg om van uw badkamer een plek te maken om te ontspannen en de buitenwereld even te vergeten. Geen tijd of budget voor een nieuwe badkamer? Geen probleem! Met deze simpele tips maakt u uw badkamer met decoratie comfortabel en knus.

Kies uw kleurenpalet

Zoals in iedere ruimte, begint goede badkamerstyling bij het kleurenpalet. Kies één of een klein aantal tinten die mooi met elkaar in harmonie zijn. Bij voorkeur frisse, lichte tinten die zorgen voor een rustige basis en een ruimtelijk gevoel. Creëer een oase van rust met aardetinten, ga voor een vrolijk gevoel met pasteltinten of zet een maritieme look in met blauwtinten.

Ga voor groen

Met groene planten voegt u kleur en leven toe aan uw badkamer, of u nu voor natuurlijke of kunstplanten gaat. Ga voor groots met een mix van verschillende planten en creëer een botanische badkamer, waarmee u zich in een resort op Bali waant. Of houdt het subtiel met een mooie, grote statement plant. Zet de planten neer, of hang ze op aan het plafond voor een speelse look!

 

Mooi opgeborgen

Houd alles wat u nodig hebt voor een spagevoel in uw eigen badkamer binnen handbereik. Creëer bergruimte, geef spullen een vaste plek en houd zo alles netjes en rustig. Zorg daarnaast dat u uw bad- en douchespullen niet meer hoeft te verstoppen. Giet uw zeep, shampoo en conditioner over in mooie flessen. Zo zet u ze gerust in het zicht.

Mix met materialen

Speel met verschillende materialen en texturen voor een rijke look. Combineer bijvoorbeeld rotan manden voor uw handdoeken met keramieken potjes voor kleine spulletjes of een marmeren beker voor uw tandenborstel met houten kistjes om losse producten op te bergen. 

 

Speel met spiegels

Een grote, mooie spiegel is onmisbaar in elke badkamer. Om uzelf eens goed in te bekijken, maar ook omdat het een decoratieve waarde heeft. Spiegels geven uw badkamer een open uitstraling en zorgen ervoor dat het licht door de hele ruimte wordt gereflecteerd. Zo lijkt de kleinste badkamer plots een flink stuk groter.

Maak het gezellig

Naast praktische producten die daarnaast decoratief zijn, kunt u ook uw persoonlijke stempel op uw badkamer drukken met woonaccessoires. Gezellige kaarsen, bijzondere kunst of trendy droogbloemen bijvoorbeeld. Maar let op: u hoeft niet de hele badkamer te vullen. Zorg voor balans en zet groepjes van drie accessoires bij elkaar. En vergeet daarbij uw badkamertextiel niet. Extra dikke, luxe handdoeken mogen gerust in het zicht liggen. Graag zelfs! Maak het af met een zachte badmat en een heerlijk warme badjas in dezelfde tint.

Fotografie: Primabad

 

Hulp nodig?

Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige badkamerspecialisten helpen u graag bij het decoreren van de badkamer van uw dromen.

Genieten vanaf het begin,

dat is waar wij voor staan.

 Al sinds 1965 ontzorgen wij u van A tot Z bij het verwezenlijken van uw keuken- en badkamerdromen. Van ontwerp tot montage wordt u ondersteund door één van onze ondernemers of adviseurs: van het bepalen van de stijl die bij u past, tot de juiste indeling en installatie. Ook passen wij uw wensen aan op uw gezin, zodat de ruimte naadloos past bij uw dagelijkse leven.

Kortom, bij Grando is alles mogelijk. Laat u daarom verwonderen door het aanbod keukens en badkamers

 

Bezoek een showroom  Maak een afspraak