Badkamertrends 2024: Een duik in Stijl en Innovatie

Een badkamer is tegenwoordig veel meer dan een praktische ruimte, het is een plek voor ontspanning, rust maar ook stijl. Zo zien we steeds vaker dat de stijl van de woning ook weerspiegelt in de badkamer. In 2024 gaan we een combinatie van stijl, technologie en duurzaamheid zien, die de badkamers transformeert tot een ruimte die niet alleen een esthetisch statement maakt maar ook ideaal is voor de dagelijkse rituelen. In deze blog nemen we je mee in de spraakmakende badkamer trends die we in 2024 veel zullen zien.

Japandi

De badkamer is een plek waar jij tot rust komt en kan ontspannen. Hoe fijn is het dan dat de uitstraling van de badkamer hier extra aan bijdraagt. Japandi is een woonstijl die hier perfect bij past. Bij de trend Japandi komen de Japanse invloeden en Scandinavische minimalisme samen. De kleuren die veel gebruik worden zijn voornamelijk crème, zand- en bruintinten. Deze aardetinten zorgen voor een rustige sfeer. Daarbij wordt er vaak gekozen voor een combinatie van natuurlijke materialen zoals hout of steen. Bij Japandi staat rust centraal, hierdoor is het een heerlijke stijl om toe te passen in de badkamer. 

Speelse vormen

Het is voor de hand liggend om in de badkamer te kiezen voor rechte en hoekige vormen, maar andere vormen kunnen zorgen voor een geheel andere uitstraling. Zo zorgen ronde vormen voor een vriendelijke, zacht en rustgevende uitstraling. Een simpele manier om meer ronde vormen in de badkamer te brengen is door het kiezen van een ronde spiegel, maar kijk ook eens naar ronde wastafels of baden. Mocht je de hele badkamer aanpakken kan je ook kiezen voor afgeronde muren, ronde tegels of een nis met een boogvorm. Om nog meer warmte in de badkamer te brengen kan er gekeken worden naar variatie in texturen. Kijk eens naar een badkamermeubel met een geribbeld front om zo te zorgen voor een speelser en spannender effect! 

Ton-sur-ton esthetiek

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos om jouw favoriete kleur overal door te voeren, zo ook in de badkamer. In deze trend omarmen we één kleurenpalet in zachte tinten om een harmonieuze uitstraling te creëren. Veel voorkomende kleuren zijn dan ook beige, lichtgrijs, zacht roze of groen. Deze kleuren kunnen op vele manieren verwerkt worden in de badkamer, zo kan er gekozen worden voor een gekleurd wastafelmeubel of waskommen, maar ook accessoires kunnen hier veel aan bijdragen. In deze stijl stelen ook de tegels vaak de show met mooie kleuren, speelse vormen en reliëf. 

Tegelfestijn 

Tegenwoordig is de keuze reuze! Waar je vroeger een beperkt aanbod had, kan je nu je ogen niet op wanneer je opzoek bent naar tegels. Wij raden dan ook aan om een te kijken naar tegels buiten jouw comfort zone, want deze tegels zijn oh zo mooi. Tegels zijn er tegenwoordig in alle kleuren en vormen, van subtiel tot opvallend. De tegels in de badkamer zijn van belang voor de uitstraling van de ruimte, denk hier van te voren dus goed over na! Zo zorgen strakke lijnen voor rust, moderniteit en eenheid, waar bijzondere patronen juist zorgen voor warmte en gezelligheid. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruik van KitKat-, Portugese- of bijzondere mozaïektegels. 

Wellness in huis

Zoals eerder benoemd is de badkamer echt een ruimte voor ontspanning geworden. Om dit gevoel in de badkamer te versterken kan er voor specifieke producten gekozen worden zoals een bad met jacuzzi-functie. Maar ook het toevoegen van een Sunshower in de douche heeft vele voordelen. Het zorgt niet alleen voor warmte maar ook een lage dosis UV-straling, die wij in de winter vaak te kort komen. Dit zorgt voor een fitter, vitaler én energieker gevoel. Om extra uit te pakken kan er gekozen worden voor een douche met massage jets, zodat jouw badkamer bezoek echt voelt als een welness momentje. 

Maak van jouw badkamer een echte thuiswelness met Grando.

Of je nu kiest voor een ton-sur-ton badkamer of juist durft uit te pakken met bijzondere tegeltjes, in 2024 gaan we een breed scala aan stijlen zien. Zo evolueert de badkamer naar een ruimte die niet alleen functioneel is maar ook een weerspiegeling van stijl, luxe en welness. 

Ben jij klaar om jouw badkamer te transformeren? Ontdek samen met ons de stijl die past bij jou, laat je vakkundig inspireren en adviseren in een van onze showrooms!