Badkamertrends voor 2021 op een rij

Nieuw jaar, nieuwe trends! Is uw badkamer toe aan een opfrisser en kunt u daarvoor wat tips gebruiken? Ontdek hier de badkamertrends voor 2021, zodat ook u helemaal meegaat met de tijd.

Grote vloertegels zijn hot

Groot, groter, grootst. Dat is tegenwoordig het motto als het gaat om vloertegels. En hoe minder voegen er te zien zijn, hoe beter. Met een grote tegel moet u denken aan 75 bij 75 cm of zelfs 120 bij 160 cm. Een grote vloertegel past heel goed bij de Hotel Chique-badkamerstijl.

Goede verlichting is key

Waar niet-flatterend licht vaak de voorkeur krijgt in de badkamer, zien we hier in 2021 een verschuiving in. De lichttechnologie ontwikkelt zich steeds verder door, waardoor er tegenwoordig veel mogelijk is op het gebied van licht. Ga voor de meest sfeervolle tinten en creëer een zenmomentje in bad.

Materiaaltrend: cortenstaal

Cortenstaal is een legering van ijzer met koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom en heeft een roodbruine roestkleur. Cortenstaal heeft een lange levensduur, heeft geen onderhoud nodig en is makkelijk te recyclen. Hierdoor wordt het materiaal vaak buiten in tuinen gebruikt, maar ook in de badkamer wordt het steeds populairder! Cortenstraaltegels geven de badkamer een rauwe en industriële look.

Ga voor een nisje in de douche

Heeft u ook een rekje bevestigt in de douche voor uw shampoo en douchegel? Heel praktisch, maar niet altijd mooi. Wat dacht u van een mooi nisje in de douche, een inkeping in de muur? Op die manier trekt u uw badkamerstijl naadloos door!

De badkamer van de toekomst

Duurzaam leven wordt met het jaar belangrijker en daarmee populairder. Oók in de badkamer. Daarnaast worden er steeds meer leuke, technische snufjes bedacht. Een paar ontwikkelingen:

Upfall Shower systems

Profiteer van 35 liter water per minuut, maar verbruik maar 1,5/2,5 liter water per minuut. Hiermee bespaart u tot wel 90% op water en energie! Het water wordt continu gefilterd, gezuiverd, verwarmd én ververst.

Elektrische designradiatoren

Langzaam maar zeker gaan steeds meer woningen van het gas af. Voorheen was verwarmen met elektriciteit een stuk duurder dan verwarmen met gas, maar dat verschil neemt gelukkig steeds verder af. En het mooie is dat elektrische radiatoren steeds mooier worden en verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen, vormen en van verschillende merken.

Slimme snufjes

Er komen steeds meer snufjes op de markt. Denk aan slimme sensorlampen met verschillende sterktes, waardoor de lamp gelijk aanspringt als je de badkamer binnenstapt.  Of wat dacht u van een ‘slimme’ douche met een touchscreen voor bediening, slimme spiegels met radio, etc.

Botanische badkamer

Plantenfreak? Lucky you! Planten zijn en blijven hot en zijn ook een mooie toevoeging aan uw badkamer. Daarnaast is de kleur groen erg populair in de badkamer. Kies voor badkamertegels in die kleur of verf een muurtje!

Wilt u meer weten over onze keukencollectie of badkamercollectie? Laat u dan adviseren door een vakkundige Grando-ondernemer of bezoek onze Pinterest-pagina!