Badkamerweetjes

Van handige wist-je-datjes tot verfrissende inzichten en indrukwekkende ‘lifehacks’. Bij Grando weten we niet alleen alles over keukens, maar óók over badkamers! In deze blogpost vertellen we je daar meer over. Zo maak je van jouw badkamer een eigen spa - of heb je gewoonweg wat leuke feitjes voor het volgende feestje.

Onmisbare lifehacks

Bij Grando zijn we dol op lifehacks. Simpelweg omdat ze het leven nét wat leuker en makkelijker maken. Ook in de badkamer!

 • Ook een hekel aan beslagen badkamerspiegels? Er is een simpele manier om te voorkomen dat je na het douchen jezelf niet meer kunt zien. Wat je moet doen? Smeer wat scheerschuim op je spiegel! Wanneer je de spiegel schoonmaakt en daarna gaat douchen zal je merken dat je geen last hebt van condens. Sterker nog: dit effect kan zelfs wekenlang aanhouden!
 • Die stoom kun je overigens ook inzetten om je kleren te strijken. Zonder dat er een strijkbout aan te pas komt. Hang je kleding in de badkamer wanneer je gaat douchen. Alle kreukels en plooien verdwijnen – dankzij de condens – als sneeuw voor de zon!
 • Lekker een muziekje luisteren onder de douche? Fijn, maar ten eerste is het geluid soms slecht te horen als je zelf onder een waterstraal staat. Dus heb je boxjes nodig. Of niet? Je kunt namelijk ook je telefoon in de wasbak leggen. Deze vergroot het geluid. Ideaal!

 

Slim de badkamer schoonhouden

De badkamer schoonmaken. Waarschijnlijk niet je meest favoriete onderdeel van het huishouden, maar daarom niet minder belangrijk. Gelukkig zijn er ook in deze categorie genoeg handige ‘lifehacks’ en weetjes!

 • De voegen van je badkamertegels schoonhouden: niet het makkelijkste klusje. Al snel krijg je last van schimmel of worden de eens zo witte voegen gelig. De gouden tip? Gebruik een kaars om de boel mooi schoon en wit te krijgen: https://www.youtube.com/watch?v=knYz8b-roH0
 • Gebruik een halve grapefruit om je douche schoon te maken! De zuren uit deze vrucht laten alles weer mooi glimmen en halen het vuil weg zonder dat er agressieve of milieubelastende schoonmaakmiddelen aan te pas komen. Ook mooi meegenomen: je badkamer ruikt meteen heerlijk. Last van kalkaanslag op de douchekop? Mix in een kommetje 3 eetlepels baking soda met 1 eetlepel water. Even mengen en dan de douchekop erin laten hangen. Je zult zien: na een uurtje is alle kalkaanslag verdwenen. 
 • Het doucheputje of de gootsteen ontstoppen. Het is een van de minst populaire klusjes in het huishouden. Al die opeengehoopte haar-, zeep- en tandpastaresten vormen geen prettig aanzicht en willen ook nog wel eens vreselijk gaan stinken. Wat nu? Ja, natuurlijk haal je de haren allereerst uit het putje. Daar is geen ontkomen aan. Sorry. Daarna ga je aan de slag met soda, azijn en heet water. Schep een kopje soda in de verstopte afvoer. Giet er vervolgens nog een scheut azijn in. Dit zorgt voor een reactie. Tot slot spoel je het weg met heet water. Maandelijks preventief herhalen!

 

Wist je dat..?

En dan dit nog even:

 • Een vrouw brengt gemiddeld 2,2 jaar van haar leven in de badkamer door. Lang douchen, optutten en nog een keer optutten..
 • Volledig op je gemakt in de badkamer? Veel Nederlanders wel. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft zijn of haar zangkunsten in de badkamer ten gehore brengt. Favoriete karaoke-artiest? Met stip op nummer één: Marco Borsato!
 • De badkamer is een plek om te ontspannen, maar blijkt ook een bron van ergernissen. Mannen ergeren zich in de badkamer aan make-up op handdoeken en haren in het doucheputje. Vrouwen daarentegen ergeren zich in de badkamer aan de wc-bril die omhoog staat of tandpasta in de wasbak.
 • Over toiletbrillen gesproken: 85% van alle ongelukken in de badkamer worden veroorzaakt door die omhoog staande toiletbril. Mensen vallen dan letterlijk in de wc. Nog een goede reden om de heren onder ons eens te meer duidelijk te maken dat die bril na toiletbezoek weer netjes naar beneden moet!
 • En tot slot: wist je dat 70% van alle visite kijkt stiekem in badkamerkastjes rondneust? Je bent gewaarschuwd!

Wil jij nog slimme lifehacks of badkamerweetjes delen? Laat van je horen in een reactie onder deze blogpost!