Beken kleur: geef je keuken een colourboost

Wit was een hele poos dé kleur voor de keuken. En daar is niks mis mee: een smetteloze keuken is prachtig om te zien. Maar dit jaar mag het allemaal wat kleurrijker en uitbundiger. Alles mag! Maar je hoeft niet direct de hele keuken in kleur uit te dossen als je dat niet wilt. Je kunt ook een neutrale keuken kiezen en klein beginnen met kleurrijke accessoires of een geverfde muur. In dit blog zetten we onze favoriete trendkleuren voor de keuken op een rijtje.

Fris groen

Groen brengt energie en doet fris aan. Maak een statement met appeltjesgroen of ga voor trendy mintgroen. Wanneer je olijfgroen of mosgroen mixt met natuurtinten en natuurlijke materialen zoals hout, zet je een sereen effect neer. Zo wordt je keuken een oase van rust. Je kunt ook groen in je keuken brengen met (eetbare) planten in mooie potten.

Vrolijk geel

Met de kleur geel maak je van jouw keuken het zonnetje in huis. Zo zit je elke ochtend vrolijk aan het ontbijt. Geel is een echte eyecatcher en combineert mooi met rustigere kleuren, zoals grijs. Of waan je in Mediterrane sferen met een mosterdgele muur. Klein beginnen? Zet een grote bos zonnebloemen op de eettafel.

Romantisch roze

Roze brengt een zoet gevoel naar je keuken. Schilder bijvoorbeeld een soort ‘lambrisering’ op de muur, op de hoogte van je werkblad. Dit brengt geeft een spannend effect en zorgt tegelijkertijd voor eenheid. Of kies voor de zachtroze kleur die de huizen in Toscane hebben. Dan krijg je meteen zin om uitgebreid Italiaans te koken.

Chique paars

Houd jij van een luxe en extravagante uitstraling? Durf dan te kiezen voor paars. Een diepzwarte keuken met paarse deurtjes bijvoorbeeld maakt een chique woonstijl helemaal af. Of kies voor een dieppaarse achterwand.

Rebels rood

Rood is de kleur van vitaliteit, wakkert de eetlust aan en is ontzettend tijdloos. Rode deurtjes staan bijvoorbeeld stoer op een witte keuken. Maar met een paar rode keukenbenodigdheden, zoals een koffiezetapparaat, keukenmachine of koelkast, bereik je ook een bijzonder effect.

6 tips voor een kleurrijke keuken

  • Knal met kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Dit zorgt voor contrast en past bij de colourblocking trend.
  • Of creëer juist rust en harmonie met kleuren die dichtbij elkaar liggen.
  • Maak een statement en vorm een geheel met verschillende tinten van dezelfde kleur: ton sur ton.
  • Wil je graag een warm gevoel in de keuken? Kies dan voor kleuren met een warme ondertoon als rood, oranje, geel en houttinten.
  • Liever een frisse uitstraling? Ga dan voor paars-, blauw- of groentinten. Ook RVS gaat goed samen met deze koele kleuren.
  • Klein beginnen? Ga voor keukengerei, een prullenbak, handdoeken of servies in een kleur na keuze.

Hulp nodig?

Wil je graag met onze keukenspecialisten sparren over de kleur van jouw keuken? Laat je adviseren in één van onze vestigingen.