Creatief omgaan met een klein badkamerbudget

Is uw badkamer verouderd? Kan deze wel een opfrisbeurtje gebruiken, maar heeft u niet voldoende budget voor een totale make-over? U bent zeker niet de enige. Met een aantal kleine veranderingen kunt u uw badkamer heel eenvoudig een compleet nieuwe look geven. En dat allemaal met een klein budget.

Plannen is besparen

Misschien wel onze belangrijkste tip: begin met een grote schoonmaak! Het zou zomaar kunnen dat die kitranden of douchewanden niet echt zo verouderd zijn als ze lijken. Een flinke schoonmaakbeurt kan wonderen doen. Al het opgehoopte vuil en kalkaanslag verwijderd? Ga dan eens kijken welke klusjes in de badkamer noodzakelijk zijn. Heeft die douchekabine zijn beste tijd gehad? Mogen de kitrandjes wel eens bijgewerkt worden of zijn die tegeltjes nu toch echt aan vervanging toe? Bepaal altijd ruim van te voren uw budget, maak een lijst van alle zaken die gedaan moeten worden en plan deze klusjes. Prioriteer, houd rekening met eventuele badkameracties en aanbiedingen of tik tweedehands zaken op de kop door goed te zoeken of rond te vragen. Door te plannen en de tijd te nemen voorkomt u overhaaste beslissingen, houdt u overzicht over uw budget én voorkomt u zoveel mogelijk onvoorziene kosten.

Een nieuwe look voor nop

Heeft u al het benodigde vervangen? Dan kan nu het leuke onderdeel beginnen: uw badkamer een nieuwe look geven! En als u dat slim aanpakt hoeft u echt niet uw gehele badkamer te renoveren om een andere stijl te creëren. Verander een aantal grotere elementen in uw badkamer en deze krijgt een geheel andere uitstraling. Denk hierbij aan een wastafelplank in een andere stijl, een andere toiletbril of haal toch een beetje die luxe in huis met een regendouchekop. Hang een aantal mooie planken op of maak, wanneer u een beetje creatief bent, zelf een mooi wastafelmeubel van een tweedehands kastje. Zet hier en daar een aantal betaalbare krukjes neer waar u mooie accessoires op kunt plaatsen et voilà!

Een ander kleurtje doet wonderen

Verf is misschien wel de meest effectieve manier om uw badkamer een compleet andere look te geven. Iedereen weet tenslotte dat een ander kleurtje wonderen doet. Bent u die tegeltjes beu? Verwijder ze en verf de muur in een kleur die u mooi vindt, of laat de tegeltjes zitten en geeft deze een nieuwe laklaag. Bent u dol op warme tinten maar durft u een verfbeurt van de muren niet aan? Kijk dan eens of het mogelijk is om andere elementen in uw badkamer een kleurtje te geven zoals het badkamermeubel, planken of krukjes. Is dat alsnog te spannend voor u, schaf dan accessoires aan in de kleuren die u mooi vindt en uw badkamer is als nieuw!

Eyecatcher accessoires

Met een paar nieuwe accessoires bereikt u vaak al heel veel. Het snelste resultaat bereikt u met een heuse blikvanger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grote, mooie nieuwe spiegel die lekker opvalt. Als u deze al een heeft, kunt u natuurlijk ook een nieuwe lijst om uw huidige spiegel plaatsen. Pas uw accessoires, zoals leuke kandelaars, geurkaarsen (want de neus wil ook wat) en potjes, hierop aan en uw badkamer oogt als nieuw. Ook planten doen het goed in de badkamer. Niet alleen omdat ze een frisse en ontspannen uitstraling geven aan de ruimte, ze zijn ook nog eens goed voor de luchtzuivering. Planten die het goed doen in de badkamer zijn de krulvaren, aspargus, venushaar, orchidee en de graslelie. Nieuwe accessoires hoeven niet duur te zijn. Struin een aantal brocante- en/of vintagemarktjes af en u tikt zo een paar prachtige items op de kop!

Meer inspiratie opdoen?

Bekijk dan ook eens ons blog over badkamertrends of onze Grando Pinterest-pagina. En bent u nou toch toe aan een gedeeltelijke of complete badkamerrenovatie? Dan helpen wij u natuurlijk graag uw badkamerdromen uitkomen. Bezoek een van onze vestigingen voor een uitgebreid advies. Onze adviseurs staan voor u klaar!