De 3 lekkerste Paasrecepten voor 2023
Het is bijna Pasen, dé tijd van samen zijn en lekker eten. Benieuwd hoe jij jouw familie en vrienden ook dit jaar verrast? Ontdek onze Paasrecepten!
Pasen zonder lekker eten is natuurlijk not done. Want van al dat paaseieren zoeken krijg je honger! Dus dek jouw tafel voor een gezellige paasbrunch- of lunch en verras je familie en/ of vrienden met heerlijke hapjes. Want met deze stap-voor-stap instructies maak je drie recepten waarmee je gegarandeerd punten scoort.
Gevulde eieren
Met Pasen mogen gevulde eieren absoluut niet op jouw Paastafel ontbreken. Dit simpele maar lekkere hapje kun je op veel verschillende manieren maken door te experimenteren met kruiden. Deze variant maak je met bieslook, paprika en kerrie. Zo zet jij de klassieke Paastraditie mooi voort.
Dit heb je nodig:
Voor 6 personen
- 6 eieren
- 1.5 eetlepel yoghurt
- 1.5 eetlepel mayonaise
- 1.5 theelepel mosterd
- Snufje kerriepoeder
- Snufje paprikapoeder
- Verse bieslook
Zo maak je het:
- Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
- Laat de eieren vervolgens schrikken onder koud water. Pel alle eieren en snijd ze doormidden
- Haal er het eigeel uit en doe dit in een kom. Prak dit nu zo fijn mogelijk met een vork.
- Voeg nu de yoghurt, mayonaise, mosterd, het kerriepoeder en paprikapoeder toe en meng alles goed door elkaar. Extra: Voor een beetje pit kun je hier nog een snuf cayennepeper een toevoegen.
- Schep het mengsel vervolgens weer in de eieren met een lepeltje of een spuitzak om mooie toefjes te maken.
- Bestrooi de gevulde eieren met bieslook.
Paashaas wentelteefjes
Heb je kinderen? Dan zijn deze speciale wentelteefjes echt een feestje! Je maakt ze al in een paar simpele stappen. Wedden dat jouw kids met een grote glimlach aan tafel zitten?
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen
- 3 sneetjes wit- of volkorenbrood
- 10 gram roomboter
- 8 gram vanillesuiker
- 1 mespuntje kaneel
- 1 eetlepel halfvolle melk
- Handje vol blauwe bessen
- Handje vol aardbeien
- Poedersuiker
- 1 ei
Zo maak je het:
- Voeg het ei, de melk, vanillesuiker en kaneel samen in een diep bord en klop alles los.
- Snijd vervolgens 2 sneetjes brood in een ovale vorm om de oren van de Paashaas te maken. Het andere sneetje snijd je in een cirkel voor het hoofd.
- Week om en om beide kanten 10 seconden in het eimengsel zodat alle ingrediënten goed opgenomen worden.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak het brood aan beide kanten ongeveer 30 seconden.
- Maak nu met het brood de vorm van de Paashaas op alle borden.
- Halveer de aardbeien voor de neus en gebruik de blauwe bessen om ogen te maken.
- Bestrooi de Paashaas hierna met poedersuiker.
Citroen broodjes
Kaneelbroodjes zijn een bekend fenomeen, maar wat dacht je van een frisse, zoete variant hierop? Dat maakt deze citroen broodjes perfect voor de paasbrunch. Aan de slag!
Dit heb je nodig:
Voor 8 personen
- 320 gram bloem + extra om te bestuiven
- 125 mililiter melk (warm)
- 30 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje gedroogd gist (7 gram)
- 40 gram boter
- Snufje zout
- 1 ei
Vulling
- 1 citroen
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram boter (zacht)
Glazuur
- 1 citroen
- 2 eetlepels roomkaas
- 100 gram poedersuiker
Zo maak je het:
- Om het deeg te maken voeg je het gist toe aan de warme melk en blijf je roeren totdat er klontjes ontstaan. Smelt vervolgens de boter en mix dit samen met de suiker, zout, vanillesuiker en ei tot een romige massa. Schenk tot slot de melk erbij en mix dit kort.
- Voeg nu de bloem toe en kneed dit met je handen tot een soepel deeg. Bestuif vervolgens een kom met een beetje bloem en leg de deegbal erin. Dek deze af met een schone, vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.
- Ga ondertussen aan de slag voor de vulling. Rasp de citroen en meng dit met de suiker en vanillesuiker.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol de gerezen deegbal uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm. Besmeer deze met een laagje zachte boter en laat hierbij 1 tot 2 cm van de rand vrij.
- Bestrooi het deeg met de citroensuiker en rol het vervolgens vanuit de lange kant op en druk de naden zachtjes tegen elkaar aan. Snijd de deegrol nu met een scherp mes in 8 stukken.
- Bekleed en vet nu een ovenschaal in en leg de stukken erin, met een paar cm ertussen. Bedek het nu met een vochtige theedoek en laat het 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Verwarm ondertussen de oven op 200 graden en maak het glazuur. Dit doe je door de citroen te raspen en het sap uit te persen. Meng de poedersuiker met de roomkaas en de citroenrasp. Voeg beetje bij beetje het citroensap toe tot je een gladde, dikke frosting hebt.
- Bak de citroen broodjes nu in 25 minuten goudbruin. Hierna haal je ze uit de oven en laat je de broodjes afkoelen. Verdeel het glazuur er overheen en bestrooi het geheel met extra citroenrasp.
- Tot slot: ze zijn het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Heb je nog over? Dek de citroen broodjes dan af met aluminiumfolie en warm ze de volgende dag nog een paar minuten op in de oven.
Fijne Paasdagen!
De lekkerste Paasrecepten maak je dus heel eenvoudig zelf. Wij wensen je alvast hele fijne Paasdagen en veel succes met het maken van deze recepten. Zim om Tweede Paasdga langs te komen in één van de Grando Showrooms? We zijn geopend! Bekijk hier de openingstijden.