De badkamer van 2027

De badkamertrends van 2017 hebben we inmiddels al grondig doorgenomen. Echter: stel dat je een nieuwe badkamer wil die niet alleen aan de laatste trends voldoet, maar ook nog eens helemaal futureproof is. Waar moet je dan aan denken? Hoe ziet onze badkamer er over bijvoorbeeld 10 jaar uit? Het is nog wat ver weg.. maar Grando doet alvast een voorspelling. Bij dezen presenteren wij je: de badkamer van 2027!

De badkamer ‘on demand’

We kennen het concept al een beetje: tegenwoordig wordt alles afgestemd op je eigen voorkeuren. Zoals Netflix je tips geeft op basis van jouw eerder gekeken video’s , zal je badkamer in 2027 ook je persoonlijke wensen gaan herkennen. Waar je aan kunt denken? Door ‘in te loggen’ in jouw badkamer wordt bijvoorbeeld de watertemperatuur precies afgestemd op wat jij prettig vindt. Maar ook de verlichting, de muziek en zelfs de hoogte van de wastafel kunnen per persoon verschillend worden afgesteld. Dankzij realistische projecties op de muren (denk bijvoorbeeld aan een hout- of steenlook of zelfs een natuurlandschap) heb je zo de sfeer te pakken die jou volledig laat ontspannen. De douche kan veranderen in een full-body droger en als je je daarna opmaakt met behulp van de spiegel laat deze jou meteen het laatste nieuws zien. Persoonlijk, praktisch én multifunctioneel: dat zijn sleutelwoorden voor de badkamer van 2027. De badkamer ‘on demand’.

 

De gezonde badkamer

We hebben in de toekomst niet alleen een persoonlijke welness voorhanden met onze badkamer, maar in 2027 ook de eigen ‘healthness’. Een centraal punt voor persoonlijke gezondheidszorg, dat is het streven. Je moet hierbij niet alleen denken aan persoonlijke tekstberichten op bijvoorbeeld het glas van je spiegel (denk aan: “vergeet niet om je medicijnen in te nemen”), maar ook een eigen on-screen avatar die fitness-oefeningen met je doet. En sterker nog: de tandenborstel moet speeksel kunnen analyseren, zoals het toilet urine moet kunnen analyseren. Zo wordt er belangrijke data over jouw gezondheid verzamelt. Is er iets mis? Je kunt live chatten met je dokter en je krijgt meteen alle informatie over de dichtstbijzijnde apotheek. De badkamer van 2027 zal daarmee een belangrijke preventieve functie gaan vervullen in jouw dagelijks leven.

 

De duurzame badkamer

Naast luxe zijn veel mensen bij het verbouwen van de badkamer ook bezig met een tweede aspect, namelijk: duurzaamheid. We willen het bovendien niet alleen beter doen voor het milieu, maar ook voor onze eigen portemonnee. Vandaag de dag is er al veel aandacht voor bijvoorbeeld energiebesparende oplossingen, maar dit bewustzijn zal de komende jaren nog verder toenemen. Wat we kunnen verwachten? De badkamer van 2027 zal een kleine energiecentrale op zich worden. Er zal in de toekomst meer gebruik worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en klei, maar ook innovaties zoals een eigen waterzuiveringsfaciliteit en warmte-terugwinsysteem liggen binnen handbereik. Kortom, de badkamer van de toekomst zal hygiënisch, ecologisch en een stuk milieuvriendelijker zijn. Voortaan kunnen we dus zonder schuldgevoelens wat langer onder de warme douche staan!

 

Meer weten?

Ontspannen in je eigen (gezondheids)spa? We moeten er nog even op wachten, maar in 2027 hoeven we er de deur waarschijnlijk niet meer voor uit. Gelukkig verandert de techniek in een razend tempo, wordt de wereld digitaler en volgt innovatie op innovatie. Wil je nu al een badkamer voorzien van de nieuwste snufjes? Vraag de adviseurs van Grando gerust naar de mogelijkheden. 100% zeker dat wij van je badkamer dé meest prettige en bijzondere ruimte van je huis kunnen maken!