De badkamertrends van 2022

Het nieuwe jaar kruipt langzaam dichterbij. En een nieuw jaar, betekent ook nieuwe trends. Zullen de badkamerstijlen van 2021 doortrekken in 2022? Of zal de stijl van het nieuwe jaar een totale verandering ondergaan? We zetten voor u een aantal badkamertrends van 2022 op een rijtje.

Pracht en praal in één plek 

Als er één ding centraal staat in 2022, dan is het luxe. De trends voor het nieuwe jaar laten zien dat de badkamer van de toekomst de focus legt op comfort en stijl. De uitstraling en het comfort van een hotel badkamer wordt nagebootst in het eigen huis. Van luxe behang tot aan luxe accessoires. Zo wordt er vaak gekozen voor gouden spiegels, gouden kranen en een stijlvol behang. Maar niet alleen goud en koper zullen de stijl van 2022 typeren. Ook zal er veel natuursteen terug te vinden zijn in deze luxueuze looks. Zo creëert u een badkamer die zowel luxe als warmte uitstraalt. 

 

De badkamer als onderdeel van het geheel 

Misschien bent u al enkele prachtige foto’s tegengekomen; een badkamer in combinatie met de slaapkamer in één ruimte. Deze trend zal in 2022 zijn vlucht nemen. Er wordt steeds vaker gekozen om de wand tussen de badkamer en de slaapkamer te verwijderen en de ruimte zo tot een geheel te maken. De badkuip staat op zichzelf als accessoire als middelpunt in de kamer. Samen met het bed wordt de ambiance van een luxe hotelsuite in huis gehaald. 

Slimmer én milieubewuster 

Slim, snel en effectief. De badkamer van de toekomst maakt gebruik van slimme gadgets en manieren om milieubewust te leven. Zo valt de keuze vaker op het gebruik van verlichting met bewegingssensoren, een slimme douche of handsfree kranen. Alles om het dagelijkse leven en de dagelijkse routine te vergemakkelijken en een nog meer relaxte omgeving te creëren. Zo beschikt u over nog meer luxe en rust. Daarnaast wordt er ook gedacht aan het milieu. Het is namelijk meer dan duidelijk dat er stappen gemaakt moeten worden voor onze planeet en dit kan al gedaan worden met kleine veranderingen in de badkamer. Vaak maken kleine veranderingen al een groot verschil. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een waterbesparende douche of waterbesparende kranen. Zo kunt u zowel genieten van de rust van uw badkamer als een bijdrage doen aan een milieubewuste leefwereld. 

 

Op weg naar het nieuwe jaar 

Zoals u kunt lezen, draait het komende jaar vooral om slim en luxe leven. Vooral in uw badkamer kunt u dat heerlijke en rustgevende gevoel van een hotel op een aantal makkelijk toe te passen manieren terug laten komen. Wij kijken er al naar uit. Wilt u zich nog meer laten inspireren of bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw badkamer? Neem dan contact met ons op