De beste kookboeken op een rij

Kokkerellen in de keuken blijft één van de leukste (en lekkerste) bezigheden in huis. Lekker bakken, braden en koken. Wilt u vanavond eens wat nieuws proberen en heeft u geen inspiratie? Een kookboek laat u kennismaken met de meest verrassende en lekkere combinaties uit verschillende keukens van over de hele wereld. Maar welk kookboek is geschikt? We hebben de beste kookboeken voor in de keuken (volgens ons) op een rijtje gezet.

Een Kookboek (Seppe Nobels)

De titel van het kookboek van Seppe Nobels is zeer treffend: Een Kookboek. Misschien luidt de naam niet bijzonder creatief, maar de recepten zijn dat integendeel wel. Nobels bedacht 450 vegetarische gerechten, waar je naar eigen behoefte vlees of vis aan kan toevoegen. Het is niet voor niets dat ‘Een kookboek’ de titel ‘Beste Kookboek van 2021’ kreeg.

Top (Natalia en Walter Rakhorst)

Het kookboek ‘Top’ van Natalia en Walter Rakhorst is een absolute aanrader voor de beginnende keukenprins of -prinses. De recepten zijn afkomstig van Project Gezond, een afslankprogramma. De 100 beste gerechten uit dat programma zijn op veler verzoek gebundeld in één boek. De meeste recepten zijn dus niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond én makkelijk klaar te maken. Hét kookboek dat u wilt hebben voor de nodige inspiratie in de keuken. 

De grote Kleyn (Onno Kleyn)

Het kookboek ‘De grote Kleyn’ van Onno Kleyn kan je net zo goed bestempelen als kookencyclopedie. Naast meer dan 125 recepten - met wijnadvies - haalt een kookliefhebber zijn of haar hart op aan de overvloed aan interessante kennis uit de keuken. Je leest in 1008 bladzijden over ingrediënten, smaken, technieken, etiquette, landenkeukens en meer.

Lekker & Simpel (Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie)

Het kookboek ‘Lekker Simpel’ van Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie kenmerkt zich door de eenvoud van de recepten. Niet heel verrassend, want Van Daalen Buissant Des Amorie is de oprichter van de blog LekkerenSimpel.com. Alle gerechten staan binnen 20 minuten op tafel. Dat maakt ‘Lekker en Simpel’ een aanrader voor de hobbykok die vooral niet te lang in de keuken wil staan.

Ons kookboek (KVLV)

Het kookboek ‘Ons Kookboek’ van het Katholieke Vormingswerk van Landelijke Vrouwen is een boek dat in 1928 is geschreven en sindsdien continu wordt geüpdatet. Na de lancering van de magnetron voegden de vrouwen gerechten voor magnetrons toe. Nadat er steeds meer Oosterse kruiden in de winkels verschenen, voegden werden er ook steeds meer gerechten met Oosterse kruiden toegevoegd. Het boek is daarom altijd bij de tijd. En ondanks dat het boek door enkel vrouwen is geschreven, is het ook een aanrader voor alle keukenprinsen.

Dit zijn de beste kookboeken voor de nodige inspiratie in de keuken, volgens ons. Maar dat is een kwestie van smaak. Het kiezen van een kookboek blijft, net zoals koken, een secuur werkje. Laat u vooral inspireren door verschillende schrijvers en ontdek wiens smaak overeenkomt met die van u.

 

Koken in je nieuwe keuken?

Laat u inspireren door de veelzijdige collectie. Bent u geïnspireerd geraakt of wilt u nog wat meer advies? Neem dan contact op met een van onze specialisten.