Een buitenkeuken in de tuin: alles wat je moet weten

Zodra de zon schijnt, willen we hier het liefst elke minuut van genieten. Buiten eten is daarom bij veel mensen favoriet. Maar waarom zou je alleen buiten eten, als je ook buiten kunt koken? Het antwoord hierop is een buitenkeuken. Is dat dan niet gewoon een barbecue? Nee hoor! De mogelijkheden van outdoor cooking zijn tegenwoordig eindeloos. Heerlijk ontspannen koken, het zonnetje erbij, een goed gedekte tafel en gezellige gasten maken het af. Alle voordelen van een buitenkeuken lees je hier.

Eindeloze mogelijkheden

Met een buitenkeuken wordt je tuin of (dak)terras écht een verlengstuk van het huis. Een simpele of moderne buitenkeuken, je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Kies alleen voor een barbecue of juist een volledig buitenfornuis met verschillende hoofd- en zijbranders of zelfs een oven. Vergeleken met een gewone keuken is er wel één belangrijk verschil: bij koken in de buitenlucht heb je geen afzuigkap nodig.

Diverse stijlen en varianten

Ook kun je qua stijl met een buitenkeuken alle kanten op. Vaak wordt er veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen als steigerhout en steen. Maar ook roestvrij staal en beton zijn populair voor een stoere uitstraling. Ben je een echte klusser? Dan kun je natuurlijk ook zelf een buitenkeuken maken.

Daarnaast kun je kiezen voor een vast of verrijdbaar model. Heb je een grote overkapping of veel ruimte in de tuin? Dan kun je kiezen voor een vaste plek en de buitenkeuken hét pronkstuk maken in je tuin. Je kunt er dan ook nog een gootsteen, koelkast en genoeg ruimte eromheen aan toevoegen om bijvoorbeeld eten voor te bereiden. Heb je wat minder ruimte maar wil je wel lekker buiten kunnen koken heel de zomer? Kies dan voor een verrijdbare buitenkeuken, zodat je deze in het najaar gewoon weer kunt opruimen.

Verbeter je culinaire skills

Een buitenkeuken biedt ook een hoop nieuwe mogelijkheden op het gebied van koken. Je kunt gaan experimenteren met verschillende kooktechnieken! Denk aan grillen, bakken, braden en grillen. Zo maak je allemaal nieuwe gerechten met een unieke smaak, die niet in een standaard binnenkeuken te bereiden zijn.

Geen last van kookgeuren en hitte binnen

Door buiten te koken, voorkom je dat alle kookgeuren zich door je huis verspreiden. Extra fijn wanneer je sterk geurende gerechten zoals vis of grillgerechten wil maken. Bovendien blijft de hitte in de zomermaanden ook buiten en blijf je huis binnen lekker koel.

Kortom: een buitenkeuken creëert een gezellige sfeer en laat jou en je familie of vrienden extra genieten van het buitenleven.

 

Alles uit handen, zodat jij kan genieten

Wist je dat Grando je ontzorgt van A tot Z? Met vele jaren praktijkervaring weten wij wat er nodig is om jouw droomkeuken en/of -badkamer te realiseren. Iedere woning is anders en vraagt om maatwerk. Wij vormen graag samen met jou één team en bieden een passend advies op maat. Henk, Dirkje, Dinesh… in alle Grando-vestigingen staat er een zelfstandige ondernemer klaar om jou te voorzien van inspiratie en advies. Wij overzien het hele traject. Van demontage en het afvoeren van de oude keuken of badkamer, tot technische bouwkundige aanpassingen. Dat scheelt je een hoop werk én zorgen. Er wordt nagedacht over de juiste materiaal- en apparaatkeuze en de begroting klopt tot in de puntjes. Dit vakmanschap verzorgen wij met veel plezier voor je, al meer dan 50 jaar lang.

 

Verbouwplannen? Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen door te spreken.