De do en don’ts voor jouw keukenrenovatie

Is jouw keuken toe aan een nieuwe look? Het maakt niet uit of het om kleine aanpassingen gaat of een grootse verbouwing. Een keukenrenovatie kun je zo gek maken als je wilt. Maar hoe pak je het aan en wat moet je vooral niet doen? Wij helpen je op weg met een aantal do’s en don’ts .

Do: Een goed begin is het halve werk

Het klinkt misschien als een open deur, maar voordat je start met je keukenrenovatie is het slim om in kaart brengen wat je allemaal gaat doen. Gebruik kanalen zoals Instagram en Pinterest om een moodboard te maken. Al die influencers met té perfecte huizen komen stiekem toch wel van pas. Welke stijl past bij je en welke materialen vind je het mooist? Zo is de eerste stap gezet en kun je veel makkelijker keuzes maken.

 

Tip: een keukenrenovatie is hét perfecte moment om kapotte onderdelen te vervangen. Denk aan losse handgrepen, beschadigingen en kapotte lades.

Don’t: Start niet zonder een budget te bepalen

Helaas staat die grote rode vrachtwagen van Gaston niet bij iedereen op de stoep. Een keukenrenovatie is niet niks. Door vooraf je budget te bepalen weet je wat haalbaar is. Wil je bijvoorbeeld je keukendeurtjes renoveren? Worden het dan nieuwe of kies je voor een goedkopere optie en laat je ze wrappen? En ga je iemand inhuren of kijk je een Youtube-tutorial over hoe je het beste een kraan vervangt om keukenrenovatie kosten te besparen? Het maakt niet uit of je een ideale kandidaat bent voor “Help, mijn man is klusser!” of een echte Bob de Bouwer. Met een budget voorkom je onverwachte verrassingen achteraf.

 

Tip: Wil je met een paar simpele stappen een nieuwe look voor in de keuken? Kies er dan voor om alleen je keukendeurtjes en/of het keukenblad te renoveren. Dit zorgt meteen voor een compleet andere uitstraling.

Do: Ga in gesprek met een specialist

Nieuwsgierig welke mogelijkheden er allemaal zijn voor een keukenrenovatie? Dan kun je altijd even een gesprek aangaan met een van onze keukenspecialisten. Geef al je wensen door en kijk samen wat haalbaar is. Na je gesprek kun je gelijk een rondje door onze showroom lopen voor inspiratie en nieuwe inzichten.

 

Don’t: Vergeet de details niet

Naast de grote elementen zoals een keukenblad renoveren en nieuwe tegels op de muur kun je met kleine details ook een groot verschil maken. Met accessoires en accenten kun je gemakkelijk een nieuwe uitstraling creëren. Denk aan de juiste verlichting, een opvallende broodrooster, kleurrijke koffiemokken of wat kleine planten. Zo krijgt jouw keuken in no-time een hele andere sfeer.

Zie jij je nieuwe keuken al voor je?

We hopen dat je met deze do’s en don’ts uit te voeten kunt en de keukenrenovatie een vliegende start kan maken.