De gezellige keuken van Renate met een modern randje

Toen Renate en haar gezin besloten hun vrijstaande moderne woning uit te breiden met een aanbouw, was het duidelijk dat dit de perfecte plek zou zijn voor hun nieuwe keuken. Een plek waar warmte en gezelligheid samenkomen met een strak design. Het moest een keuken worden die niet alleen een lust voor het oog was, maar ook voldeed aan alle culinaire wensen van een gepassioneerde kookfamilie.

De warmte van hout, zonder de prijs

Een echte houten keuken stond hoog op de wenslijst, maar de realiteit van het budget zette hen met beide benen op de grond. Grando Keukens en Badkamers begreep deze wens en bood een alternatief dat net zo warm en uitnodigend was als echt hout: look-a-like houten fronten. Deze keuze bleek een meesterzet. Het geeft de keuken de gewenste natuurlijke uitstraling, zonder de kosten en het onderhoud dat bij echt hout komt kijken. Bezoekers zijn vaak verrast wanneer ze horen dat het geen echt hout is, zo overtuigend is de kwaliteit van het materiaal.
 

Een werkblad dat weerstaat en betoverd

Het werkblad was een ander cruciaal element waar lang over werd nagedacht. Marmer was de eerste keus, maar de nadelen van vlekgevoeligheid en onderhoud zorgden voor twijfel. Grando liet een TopCore werkblad zien en ze waren direct verkocht! TopCore is een materiaal dat niet alleen makkelijk te onderhouden is en weinig krassen toont, maar ook de luxe uitstraling van marmer heeft. Het werkblad is nu een van de meest geprezen aspecten van de keuken, zowel voor zijn functionaliteit als zijn schoonheid. 

Apparatuur die meer biedt dan verwacht

De keuken is uitgerust met niet één, maar twee ovens, een keuze die het gezin elke dag weer waardeert. De veelzijdigheid van de ovens maakt het mogelijk om meerdere gerechten tegelijk te bereiden, ideaal voor een gezin dat van koken houdt en vaak gasten ontvangt. Daarnaast was een Quooker en een Bora een must voor in de nieuwe keuken. De wijnklimaatkast was een stille wens, die, indien mogelijk, zeker vervuld moest worden. Achteraf gezien zijn ze heel blij met de keuze van de klimaatkast, deze ziet er niet alleen chique uit in het eiland maar zorgt ook voor meer ruimte in de koelkast. 
 

Dubbele ovens: een recept voor gezelligheid

Het favoriete recept van Renate en haar gezin is zonder twijfel de heerlijke pastaschotel, een gerecht dat de veelzijdigheid van hun dubbele ovens benadrukt. Terwijl in de ene oven de pasta goudbruin bakt, wordt in de andere oven een knapperige ciabatta voorbereid. Oorspronkelijk had het gezin niet verwacht beide ovens zo intensief te gebruiken, maar de ruimte en functionaliteit hebben hen aangenaam verrast. Het gemak van twee ovens komt vooral tot zijn recht wanneer het huis gevuld is met hongerige vrienden van de kinderen. 
 

Grando: een partner in keukendromen

Grando Keukens en Badkamers heeft bewezen een uitstekende partner te zijn in het realiseren van deze droomkeuken. Ondanks dat Renate en haar gezin veeleisend waren, werd er met veel geduld en aandacht geluisterd naar hun wensen. De suggestie voor look-a-like houten fronten was een schot in de roos; iedereen denkt dat het echt hout is. Ook het alternatief voor een marmeren werkblad, het TopCore blad, bleek een uitstekende keuze voor zowel onderhoud als uitstraling.

Een leefkeuken die leeft

De keuken is meer geworden dan de plek waar gekookt wordt; het is een leefkeuken waar het gezin samenkomt, de kinderen huiswerk maken en waar vrienden en familie samenkomen voor een maaltijd. Het bargedeelte aan het eiland is de favoriete plek van de kinderen, hier koken ze graag samen met hun vrienden. Dankzij de deskundige begeleiding van Grando is de keuken van Renate en haar gezin alles geworden waar ze van droomden.

Deze binnenkijker laat zien hoe een zorgvuldig gekozen keuken het hart van het huis kan worden, waar niet alleen gekookt, maar ook geleefd wordt. Wil jij ook jouw droomkeuken realiseren? Maak dan een afspraak in één van onze showrooms!