De keuken als kantoor: 5 tips

Hybride werken, is het nieuwe werken. We kunnen het ons haast niet meer voorstellen hoe het is om fulltime op kantoor aanwezig te zijn. Sterker nog, steeds vaker zien we dat werkgevers hun nieuwe kantoorruimtes zo inrichten, dat er niet meer genoeg plek is voor iedere medewerker. Want dat thuiswerken, dat bevalt ons wel. Van de studeerkamer en logeerkamer tot de keuken: we richten het graag in als kantoor. Maar hoe zorgt u ervoor dat u het goed aanpakt en u in uw thuiskantoor net zo productief bent? Wij geven u 5 gouden tips om van uw keuken een geschikt kantoor te maken.

De keuken als werkplek

Denkt u aan een werkplek in huis dan denkt u vast niet meteen aan de keuken. Er zijn andere geschikte ruimtes in huis om een kantoor van te maken. Maar lang niet iedereen heeft de ruimte om een tweede kamer als kantoor in te richten. Daarnaast is het in de keuken natuurlijk gezelliger zitten dan helemaal alleen in de logeerkamer. De keuken is samen met de woonkamer het kloppende hart van het huis. Hier wordt gekookt, gegeten, gekletst en we brengen er heel wat vrije uurtjes door. Maar werken, dat deden we er tot voor kort eigenlijk niet zo snel. Tijd om uw keuken dusdanig in te richten, zodat  u productief kunt werken en een goede houding aanneemt.

Kantoorinrichting inspiratie: kies een goede bureaustoel

We hebben het natuurlijk over de inrichting van uw keuken. Want leuk zo’n eettafel met 6 stoelen, u wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat u in de juiste houding te werk gaat. Grote kans dat als u regelmatig thuis werkt, uw werkgever de nodige middelen beschikbaar stelt om het thuiswerken zo comfortabel mogelijk te maken. Zoals een groot verstelbaar scherm, een bureaustoel en ga zo maar door. Het is slim om deze in huis te halen. Is dit niet het geval? Geen zorgen, met een aantal kleine dingen kunt u er zelf toch een goede werkplek van maken. Ruil een van de eetkamerstoelen in voor een bureaustoel of schaf eetkamerstoelen aan die u in hoogte kunt verstellen. De juiste zithouding creëer je zo:

  • Stel de hoogte van de zitting in zodat uw bovenbenen horizontaal zijn;
  • Stel de rugleuning zo in dat het uw rug de juiste ondersteuning biedt. De de bolling van de rugleuning moet mooi in uw rugholte vallen;
  • Laat uw arm omlaag hangen en stel de armleuning in zodat deze uw elleboog raakt

Kantoorinrichting inspiratie: werken aan de keukentafel

Wilt u van uw keuken een kantoor maken, dan dient uw keukentafel als bureau. Om uw keukentafel om te toveren tot een kantoor, hebben we de nodige inspiratie voor u. Nadat u de juiste stoel op een goede manier heeft ingesteld, is het tijd om uw scherm op de juiste hoogte te zetten. Wees hierin creatief. Denk aan een houten verhoging waar u uw laptop op kunt plaatsen. Of een stapel boeken. Het is belangrijk dat uw scherm op ooghoogte staat.

Kantoorinrichting inspiratie: kies het juiste licht

Wist u dat zelfs de kleur licht invloed heeft op uw productiviteit? Licht heeft invloed op je gemoedstoestand, prestatie, concentratie en alertheid. Zo zorgt licht in een frisse of lichte kleur juist ervoor dat u productiever bent in uw kantoor in de keuken en zorgt warm licht er juist voor dat u in een relax modus komt en werken lastiger gaat. Vervang het sfeerlicht boven uw keukentafel dan ook voor fris, koel licht om een middagdip te voorkomen. Ook daglicht doet het goed en draagt bij aan uw productiviteit. Ga tussen de middag een blokje om, zodat u daarna weer fris en fruitig aan de slag kunt in uw kantoor in de keuken.

Wilt u meer weten over het gebruik van uw keuken als kantoor?

Is uw keuken aan vervanging toe voordat u uw keuken kunt inrichten als kantoor? Laat u tijdens een showroomgesprek inspireren door onze vele keukens, apparatuur en materialen.