De keuken kleuren van 2021

2021 is het jaar van natuurlijke kleuren. Groen- en blauwtinten winnen terrein. Ook woestijnachtige kleuren zien we vaker terug. Daarnaast zijn zachte tinten en roze kleuren in populariteit gegroeid en complementeren aardse kleuren keuken van 2021. Deze populaire kleuren worden op allerlei manieren toegepast in keukenland. We lichten de kleuren voor u uit en gaan dieper in op de trends in deze blog. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

Groen- en blauwtinten

Lente - en antiekgroen. Maar ook nacht - en hemelsblauw. Dit zijn kleuren die makkelijk door te trekken zijn in uw gehele interieur. Deze kleuren geven rust en ruimte. Kiest u voor keukenkasten in deze kleur? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw achterwand in deze kleur te verven. Symmetrie en eenheid zorgen voor een prachtig totaalplaatje. Doorlopende lades en kasten en een lichtkleurig aanrechtblad maken van uw keuken een echte leefkeuken waar u uw tijd graag doorbrengt.

Woestijnkleuren

Dit zijn rustige kleuren zoals magnolia en honing. Maar ook uit het oog springende tinten zoals okergeel passen in dit plaatje. U kunt dus 2 kanten op. Ga voor een rustige en geïntegreerde keuken met een kleur zoals magnolia. Of maak van uw keuken dé eyecatcher van uw woning met okergeel. Deze laatste kleur biedt veel mogelijkheden. U kunt kiezen voor een traditionele en landelijke keuken door een wat zachtere tint te gebruiken. Of kies voor een strakke en moderne keuken met een fellere variant. Het mooie van woestijnkleuren is dat u er van alles mee kunt combineren. Denk aan zwarte en strakke meubels of een massief granieten aanrechtblad. U past het aan naar uw smaak.

 

Roze tinten

Deze kleuren zien we voornamelijk terug op kasten en rondom de keuken. Het palet gaat alle kanten op, van gebroken wit tot terracotta. Dat maakt het mogelijk om de kleuren breed toe te passen. Bij roze kleuren wordt vaak een schreeuwerig uiterlijk van de keuken verwacht. Niets is echter minder waar. Roze keukens kunnen juist zorgen voor rust. De kleuren mixen zich namelijk perfect in uw interieur. Of dat nou grijs, zwart of juist opvallend goud is. Aardse - of woestijn tinten kunt u perfect combineren met deze kleuren.

Aardse kleuren

Met dit palet kiest u voor natuurlijk en landelijk. Kasjmier, leem en allerlei zandachtige tinten zijn een terugkomende trend dit jaar. Deze kleuren zorgen voor een rustgevend totaalplaatje en ze zijn makkelijk te combineren met de rest van uw interieur. Wat dacht u van leemkleurige fronten en een lente-groene achterwand? Zo combineert u een fijne aardse tint op de voorgrond met een zachte achtergrond.

 

Wil je meer weten over deze kleuren?

Kijk dan eens rond op onze website voor eindeloze inspiratie. Of bezoek een van onze showrooms bij u in de buurt.