De keuken van 2017

Begin februari. De tijd dat je de meeste van je goede voornemens waarschijnlijk weer bent vergeten. Niet gek ook. We hebben het inmiddels alweer te druk om te sporten. Ook zijn we erachter gekomen dat we toch te veel van lekker eten houden. Waarom kies je dus niet goede voornemens waar je vrolijk van wordt? Suggestie: pak de keuken aan! Een leuk project, een opfrisser voor je huis én een stimulans om weer uitgebreid (en gezond!) te gaan koken als die keuken eenmaal af is. Twee vliegen in één klap. In deze blogpost doe je alvast inspiratie op. Dit worden dé keukentrends van 2017!

De woonkeuken

De keuken wordt in 2017 de nieuwe woonkamer. En daar is wat ons betreft helemaal niks mis mee! Waar de keuken vroeger in een kleine ruimte was weggestopt, wordt het nu hét hoogtepunt van het huis. Niet alleen koken, maar ook lezen, relaxen en een lekker glas wijn drinken doen we voortaan in de keuken. Wat niet mag ontbreken in jouw woonkeuken? Aan de ene kant natuurlijk een uitgebreide kookgelegenheid, met grote pitten, en luxe en innovatieve keukenapparatuur zoals de stoomoven en de onzichtbare afzuiging. Aan de andere kant heb je voldoende zitgelegenheid nodig. Denk aan een grote tafel of zelfs een kookeiland waar je gezellig aan kunt schuiven. Ook nieuw in 2017: groen in de keuken! Waar geleefd wordt, zien we immers graag planten. Heerlijk sfeervol!

 

De industriële of loft keuken

Inderdaad, industrieel blijft ook in 2017 een trend. Keukens dus met een stoere en stadse uitstraling. Bijvoorbeeld door te werken met ruwe, natuurlijke materialen zoals metaal, beton, staal, hout en steen. What’s new? Nou, de loft keuken is helemaal 2017! Het gaat hierbij om één grote, open ruimte, waarin jij je keuken verwerkt volgens je eigen smaak en spelregels. Laat gerust je creativiteit de vrije loop. Royaal of bescheiden, bepaal zelf de indeling. Maar het liefste natuurlijk met kookeiland en grote eiken eettafel met stalen onderstel. Eigenlijk dus de lofttrend, industriële trend en woonkeuken trend in één. Prachtig! 

 

Pitt cooking

Het wordt naar verluidt dé trend van 2017: pitt cooking. En daar zullen vooral de (hobby)koks onder ons erg blij mee zijn. Pitt cooking bestaat uit kookpitten rechts verwerkt in je favoriete werkblad. Deze pitten liggen in feite op het werkblad en zijn een lust voor het oog. Bovendien creëer je zelf je 

ideale kookopstelling en heb je keuze uit verschillende formatenpitten. Erg speels en altijd genoeg ruimte voor je pannen. Super-de-luxe. Wie wil dat nou niet?

 

Efficiënt ruimtegebruik

Tot slot nog een praktisch dingetje. 2017 gaat namelijk ook in het teken staan van efficiënt ruimtegebruik. We gaan terug naar minder kastjes en lades. De kastjes en lades die wél mogen blijven worden slimmer ingezet. Denk bijvoorbeeld aan bredere exemplaren, of juist zwevende keukenkastjes. Dat oogt niet alleen strak en ruimtelijk, maar dat ís in feite ook ruimtelijker. Dit betekent overigens niet dat alles maar netjes opgeborgen moet zijn in al die kastruimte. Potten, pannen en accessoires mogen namelijk weer prima gezien worden in 2017. Gezellig juist! En handig, want tijdens het koken heb je zo snel alles bij de hand.

Het thema van 2017? ‘Play by your own rules’ wellicht. Mix & match. Houd het ingetogen of maak het uitbundig. Kies voor strak of juist speels. Dit jaar heeft het allemaal. Blader dus vooral nog eens door ons Inspiratie Magazine of neem contact op met een van onze Grando adviseurs. Jij kiest!