De keuken van Sandy en Rob

Onlangs is het nieuwbouwhuis van Sandy Visser in Westmaas opgeleverd. Compleet met prachtige woonkeuken en mooie, ruime badkamer. Voor de keuken en badkamer zijn zoveel mogelijk dezelfde materialen gebruikt wat voor veel eenheid in huis zorgt.

Ontmoet de klant

Wie: Sandy, Rob, Caitlain (5), Emely (2) en Luke (10 maanden)
Type woning: Nieuwbouwwoning in de jaren 80-stijl
Woonstijl: Scandinavisch
Werkblad: Corian
Apparatuur: Siemens Studioline-combistoomoven, Quooker, Bora-Kookplaat

Niks geen visgraatvloer, donkere keuken en zwartstalen deuren in het pas opgeleverde nieuwbouwhuis. Het jonge gezin heeft voor hun nieuwe ruime woning een keuken en badkamer
in lichte, zachte tinten gekozen. “We hebben precies het tegenovergestelde gedaan van wat je de laatste jaren veel zag. Niet omdat we dat niet mooi vinden, maar we wilden eens wat anders en vinden een
modern klassieke inrichting in warme tinten gewoon heel mooi.” Zo is er voor de keuken veel licht eikenhout met een verticale groef erin gebruikt en is er gekozen voor zachte kleuren, als beige, zachtbruin en grijsbruin. Om hoogte te creëren lopen de keukenkastdeuren door van het plafond tot aan de vloer. “Voordeel daarvan is dat je ook geen keukenplinten meer nodig hebt en optimale bergruimte creëert.”

Ronde vormen

Blikvanger in de keuken is het 3,80 meter lange champagnekleurige kookeiland waar Sandy heerlijk samen met haar meisjes kan koken of bakken. Wat opvalt, is het tien centimeter dikke solid surface-werkblad dat in een ronde vorm in één stuk doorloopt naar de andere kant. “Het werkblad is van Corian dat je naar wens kunt vormgeven. Wat ik belangrijk vind, is dat het niet-poreus is, waardoor er niets intrekt. Zo blijft het net zo mooi als toen het geplaatst was. Naast het werkblad zijn ook onze vensterbanken ervan gemaakt en komt het terug in de badkamer, bijkeuken en garage.”

Extra kastruimte

Sandy en haar man houden van een opgeruimde keuken. Daarom heeft hun keuken extra veel kastruimte, waar naast servies, kookgerei en boodschappen ook bijvoorbeeld het speelgoed en de spelletjes van de kinderen opgeborgen kunnen worden. “Ik houd niet van vieze vaat op het aanrecht, daarom hebben we gekozen voor twee vaatwassers. Als de een draait, kan ik het serviesgoed in de ander zetten. Ideaal! Voor een zo rustig mogelijk beeld is de keuken geheel greeploos. “Dit was even wennen in het begin, maar het geeft een mooi, strak en rustig beeld, dus we zijn er heel blij mee.” In het verlengde van het kookeiland staat de lange eettafel. “Onze keuken is echt de verbindende factor in huis. Hij staat zowel in verbinding met de woonkamer als met het terras, dus ik heb de kinderen altijd in het oog als ik sta te koken of aan tafel nog even zit te werken.”

Een centraal punt 

Net als de werkbladen is ook de grote nis in de hoge kastenwand gemaakt van solid surface-materiaal. “We hebben speciaal gekozen voor een nis voor de losse apparaten, zo staan hier het koffiezetapparaat
en de broodrooster. Dankzij het advies dat we bij Grando kregen, kunnen we vanuit één centraal punt bij alle functies zoals koken, spoelen en de twee ovens. Dit werkt heel prettig. Verder hebben we niet bespaard op de apparatuur, zo is er een Quooker waar ook bruiswater uit komt en waar ik makkelijk flesjes voor Luke mee maak en hebben we een geïntegreerde afzuiging. Alle dampen van het koken, worden opgezogen. Ja, we zijn echt heel blij met onze nieuwe keuken!”