De moderne badkamer: zo kom je de winter door!

Wanneer het buiten koud en guur is, is niets zo ontspannend als een warme douche of lekker bad. Echter, gedurende die koude wintermaanden is de gedachte van het uit de douche stappen op een koude badkamervloer waarschijnlijk genoeg om je te doen huiveren. Ken je dat gevoel? Angstig het moment uitstellend dat de schuifdeur van de douchecabine open moet? Het moment dat die warme douche teniet wordt gedaan door de koude windvlaag die je dan tegemoet komt? Het kan ook anders. Met een aantal slimme oplossingen zorg je ervoor dat het douchen én het onder de douche vandaan komen een ontspannende ervaring wordt. Grando presenteert de moderne badkamer: zo kom je de winter wel door!

Oplossing 1: beter isoleren

Een warme badkamer? Dan is het zaak om de ruimte goed na te lopen: is alles goed geïsoleerd? Goede isolatie zorgt niet alleen voor een aangename badkamerervaring, maar zorgt er bovendien voor dat er minder temperatuurverschil is tussen de lucht en de oppervlakte in kwestie, wat de kans op condens – en dus de kans op schimmelvorming - weer vermindert. Hoe zit het met de ventilatie van de ruimte? Is er eventueel een dampscherm geplaatst? Komt er geen tocht uit kieren in ramen of deuren? Een professional kan een en ander voor je in kaart brengen én eventueel op gedegen wijze oplossen.

 

Oplossing 2: vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in de badkamer. Het grote voordeel van vloerverwarming is dat deze onzichtbaar is, geen extra ruimte inneemt en bovendien voor het grootste deel bestaat uit stralingswarmte. Kort gezegd betekent dit dat de warmte gelijknamig omhoog komt, wat weer zorgt voor een lage relatieve luchtvochtigheid. Wanneer de vloerverwarming eenmaal in gebruik is, kun je eventueel door middel van een klokthermostaat de tijden instellen waarop de vloerverwarming aan moet springen. In korte tijd is je badkamer dan op aangename temperatuur. Je stapt dus nooit meer vanuit een warm bad op een koude tegelvloer!

 

Oplossing 3: de handdoekradiator

Een warme badkamer én een warme handdoek na het douchen? Dan kun je kiezen voor een handdoek- of ladderradiator. Tegenwoordig zijn deze radiatoren verkrijgbaar in diverse design en dus absoluut niet ontsierend! Zo heb je handdoekradiatoren met ronde buizen, vlakke buizen en geheel dichte handdoekradiatoren, hier wordt dan een buis voor gemonteerd om je handdoek over te hangen.

 

Extra 1: spiegelverwarming

Oké, de spiegelverwarming gaat er niet voor zorgen dat de temperaturen in je badkamer veel aangenamer worden, maar het is wel erg handig! Tijdens het douchen wordt er vaak condens gevormd. Spiegelverwarming gaat condensvorming in de badkamer tegen en zal ervoor zorgen dat je nooit meer last van een beslagen spiegel hebt. Je hoeft dus voortaan je heerlijk warme badkamer niet meer te verlaten (of het raam of de deur open te zetten) om na het douchen je make-up bij te werken of je haar te doen. Ideaal!

 

Extra 2: warme accessoires

Hoe we ons voelen wordt natuurlijk ook voor een deel door de sfeer van de badkamer bepaald. Zorg er dus voor dat je met al je zintuigen de warmte ervaart! Dat is makkelijker dan je denkt: zorg bijvoorbeeld voor dikke zachte handdoeken, warme kleuren die terugkomen op de muur of in je badkameraccessoires, een zachte badmatten niet te vergeten: een heerlijke badjas.

Laat die winterdagen maar komen!