De mooiste musthaves voor in de keuken

Of u nu de sterren van de hemel kookt of nog geen eitje kunt bakken: de keuken is een prominente plek in uw woning. Steeds meer mensen zien de keuken dan ook als hart van het huis en maken er een echte eyecatcher van. Hoe mooi uw keuken ook is, hij is pas écht af met mooie accessoires waarbij stijlvol en praktisch hand in hand gaan. Met deze trends geeft u uw keuken een eigen touch.

Stoer zwart staal

Zwart is al een tijdje het nieuwe wit in keukenland. U kunt er zelfs voor kiezen om uw hele keuken in stijlvol zwart uit te dossen. Maar ook zwart in combinatie met staal is een perfecte match die we al een tijdje in onze interieurs terugzien. Dit blijvertje geeft direct een stoer accent aan uw keuken. Wat dacht u van een zwartstalen bakkerskast, stelling, keukentrolley of wandrek waar u uw mooiste keukenaccessoires, glaswerk of servies op uitstalt? En heeft u al eens een exclusieve zwarte kraan of wasbak overwogen? Met deze trend slaat u de plank nooit mis.

 

Meer groen in de keuken

We vinden groen op ons bord steeds belangrijker, maar u kunt groen ook op een andere manier in uw keuken gebruiken. Planten geven uw keuken direct sfeer en brengen de ruimte letterlijk tot leven. Of u nu met eetbare planten voor indoor gardening gaat, of een paar sierexemplaren uitkiest ter decoratie. Maak bijvoorbeeld een statement met een hippe, grote Vioolbladplant (Ficus Lyrata) of maak van een staand handdoekrek en een paar hangplanten een ware collage van groen.

 

Knap vormgegeven keukengerei

Bijzonder servies, opvallend glaswerk of mooi vormgegeven pannen… In de keuken vinden we steeds vaker onverwacht design terug. Goed gereedschap is belangrijk, maar wie zegt dat functioneel niet fraai mag zijn? Gebruiksvoorwerpen die u gerust in het zicht kunt zetten maken uw keuken direct een stuk interessanter. Denk aan een robuuste snijplank, design voorraadpot of een grappig peper- en zoutstelletje. Uw aanrecht ziet er direct een stuk leuker uit.

 

Vrolijk dierendesign

De dierenprint is hot. Niet alleen in modeland, maar ook in onze interieurs mag deze trend gezien worden. Bent u ook zo wild van dieren? Een dierenprint in de keuken brengt gezelligheid, een speelse look en een tropisch tintje met zich mee. Denk aan theedoeken met tekeningen die rechtstreeks uit een biologieboek lijken te komen of gebruiksvoorwerpen in de vorm van uw favoriete dier. Luipaarden, wolven, konijnen of herten… de variaties in deze beestenboel kunnen niet op.

 

Meer inspiratie nodig?

Kan uw keuken wel wat extra's gebruiken? Laat u adviseren door onze keukenspecialisten in één van onze vestigingen. Of doe inspiratie op van ons keuken musthaves Pinterest-bord.