De nieuwe woonkeuken van Judith

De nieuwe leefkeuken van Judith en Marcel is het resultaat van de prachtige getransformeerde woning. Deze metamorfose was ook hard nodig! Het huis had al enkele jaren geen renovatie meer gehad. Desondanks straalde het huis een bepaalde charme uit en had het enorm veel potentie om omgetoverd te worden tot iets prachtigs. Zo hebben Judith en Marcel dit huis in 2020 aangekocht. Elk aspect van het huis is volledig aangepakt en opgeknapt, zo ook de schitterende nieuwe keuken die nu het middelpunt is geworden van de woning.

Ontmoet de klant

Wie: Judith, Marcel en hondjes Louike en Lana
Type woning: Traditionele vrijstaande woning
Woonstijl: Een mix van modern, stoer en een beetje landelijk
Werkblad: Composiet, opgedikt tot 6cm
Apparatuur: Een oven, Bora inductiekookplaat, Quooker en koelkast
Het mooiste aan de keuken: De houtfineer kastenwand en stollen die doorlopen in het werkblad

Neutraal, rustig maar sfeervol

Bij het betreden van de woning via de witte stalen deuren valt meteen de ruime woonkeuken op. Judith en Marcel hadden een duidelijk doel voor ogen tijdens de verbouwing: een keuken creëren waarin ze gezellig konden samenkomen met vrienden en familie. De keuken is nu echt het middelpunt van het huis geworden, met een eiland dat extra zitruimte biedt. Zowel aan het eiland als aan de grote eettafel kan genoten worden van heerlijke maaltijden en gezellige momenten. Judith en Marcel beschouwen deze keuken dan ook terecht als het pronkstuk van hun woning.

Veel opbergruimte en centraal punt in huis

Judith vertelt dat ze houdt van een opgeruimde keuken en legt uit waarom ze gekozen hebben voor een keuken met grote lades. “Dit biedt zo veel opbergruimte. We kunnen hier grotere items, zoals pannen en ander kookgerei kwijt wat ervoor zorgt dat het eiland netjes blijft.” Naast het eiland staat een imposante ingebouwde kastenwand, waarin naast de oven en koelkast ook plaats is voor serviesgoed en boodschappen. Tijdens het ontwerpen van het eiland is zorgvuldig gekeken naar apparatuur en materiaal om de rustige uitstraling te bewaren. De keuze voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging zorgt ervoor dat het zicht in de keuken open blijft, waardoor de prachtige tuin nog steeds te bewonderen is. Zelfs de stopcontacten zijn slim geïntegreerd in het keukenblad, wat bijdraagt aan een strakke en opgeruimde uitstraling.

Waarom Grando

Bij Grando hebben Judith en Marcel persoonlijk advies gekregen waar ze naar opzoek waren. “Wij zaten met een vervelende steunpilaar in het midden van de kamer waardoor we niet goed wisten hoe we de keuken het beste konden plaatsen.” Dankzij het deskundig advies van Grando hebben ze uiteindelijk besloten om de kastenwand rondom deze pilaar te plaatsen. Hierdoor is de pilaar subtiel geïntegreerd en is de keuken nu het centrale punt van hun huis, zonder visuele obstakels.